Bugun...




facebook-paylas
SİYASETÇİLERE ÖNERİLER (2)
Tarih: 11-10-2020 16:48:00 Güncelleme: 11-10-2020 16:48:00


Aynı başlıkla daha önceki yazımda, siyasetçiler konusunda bazı bilgileri yazmış ve   önerilerde bulunmuştum. Çok uzun yazıların okunmadığını varsayarak, eksik gördüğüm yönleriyle yazıma devam etmek istedim.


Doğal olmak; Siyasetçi öncelikle doğal olmak zorundadır. Siyasetçiler de hepimiz gibi öncelikle insandır.Siyasilerin elinde bulundurduğu güç, kamu adına faydalı çalışmalar yapmak için sunulmuş bir fırsattır. Kibirli olmamaları gerekir.


Gerçek sosyal güç, insanların gönlüne girmek ile elde edilir. Bu bilinci her zaman diri tutan siyasetçi, o makamı bıraktığında, aynı sevgi ve saygıyla karşılanır. Ama eğer halkın gönlüne girecek samimiyete dikkat etmezlerse, yetki elinden gittiğinde hemen unutulurlar. Gönüle giremeyenler, sadece akla girerler. Zaten bazı şeylerin siyasetçiyi aştığı doğaldır. Engeller, yasalar, mevzuatlar vardır. Asıl olan, hoş bir seda bırakabilmek olmalıdır.


Planlı ve programlı olmak; Ülkemizde prensip sahibi siyasilerin ve idarecilerin yabancı ülke siyasetçilerine göre fazla olmadığını düşünmekteyim. Profesyoneller, her zaman plan-proje-program ile çalışmalılar. Siyasilerin buna uygun ekibi yoksa, önce kendileri sonra da ekiplerinin eğitim alması sağlanmalı. İyi bir teknik direktör, iyi bir takım ile maç alır. Takım iyi değilse, öncelikle onların bilgi ve performans eksiğini giderir.


Bence liderler (idareciler), ne her şeye müdahale ederler, nede bütün işleri ekibin inisiyatifine bırakırlar. Onlar prensipleri özlerinde benimsemiş kişilerdir. Verdikleri yetkileri geri alma yetkisini ellerinde tutarlar.


Liderler genelde risk alırlar. Bu duruma herkes dünden razıdır. Kimse idareci gibi risk alamaz, almak istemez. Ama iyi bir yönetici, verdikleri her yetkiyi de öyle olur olmaz hatalardan dolayı geri almazlar. Samimice yapılan hataların tekrar edilmemesini sağlamak gerekir. Önemli olan, doğru insanı doğru göreve getirmektir. Donanımlı liderler, İnsanları değil, sistemi yönetirler. Ve sistemin gereklerine kendileri de uyarlar. Sistemlerini belirlerken, kurumdaki görev arkadaşlarının görüşlerini alarak  kararlar verirler.
Kabul edelim ki, eğitimsiz ve sevgisiz insanla çalışmak oldukça zordur.


Hoşça kalın, eğitimli ve prensipli siyasetçilerle kalın.





FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI