Bugun...


Aile Hekimi Dr. Ozan UZKUT

facebook-paylas
BAKKALLAR MISIR ŞURUPLU GIDA SATMASIN
Tarih: 06-04-2021 18:12:00 Güncelleme: 06-04-2021 18:12:00


Bugünlerde bakkalların haklı bir isyanı var, kendilerine yedi buçuklu liradan gelen bir GDO'lu mısır şuruplu tanınmış marka içecek, marketlerde beş lira yetmiş beş kuruştan satılıyor, satış fiyatları dikkate alındığında bakkallar marketlerin iki katı fiyata satıyorlar, sanki bakkal halka fahiş fiyatlı mal satıyor izlenimi doğuruyor ki bu konuda çok haklılar.


İşin ticari boyutu zincir marketlerin çok miktarda aracısız alması, çok aldığı için pazarlık gücünün yüksek olması gibi ticari işler var ama bu yazının konusu bu değil.


Bence mahallemizdeki bakkallar bu tür dış kaynaklı, sağlıksız hatta zehir niteliğindeki GDO içeren içecekleri, yiyecekleri hiç satmasınlar, halkın temiz, sağlıklı gıda alma ihtiyaçlarını gidersinler. Bu firmaların içeceklerini satmaktansa yerli şeker pancarımızdan üretilen şekerden yapılan yerli gazozumuzu ve yerli içeceklerimizi satsınlar. Biz bu içeceklere kavuşmak için çok uğraşıyoruz, dünyanın kargo parası veriyoruz, çoğu zaman bulamıyoruz, çoluğumuza çocuğumuza o markalı içecekleri içirmek istemiyoruz ama şeker pancarından üretilen, bildiğimiz çocukluğumuzdan beri özlediğimiz tada ulaşmakta da güçlük çekiyoruz. Bence bakkallar bıraksınlar marketlerle bu tür rekabete girmeyi, hiç dükkanlarına sokmasınlar bu içecekleri, parası ne olursa olsun şeker pancarından üretilen gerçek gazozları ve gazlı içecekleri bulundursunlar dükkanlarında…


Hatta belki daha da ileri giderek GDO'lu çikolata, kraker, bisküvit ve benzeri ürünleri de dükkanlarına sokmasınlar, hem böylece şeker pancarı şekeri ile üretilen yiyecekler artar, bu sayede şeker üreticisi, şeker fabrikası çalışanı olan kişiler de kazanır, hem de halkın sağlığı düzelir sağlıklı gıdaya kavuşurlar.


GDO'u mısır şurubu ile üretilen yiyeceklerin içeceklerin nasıl sağlığımızı bozduğunu, bizi diyabet, kanser gibi daha bir çok hastalığa sebep olduğunu buradan defalarca yazdım, zaten halk bilse de ucuz olduğu için maalesef bu ürünleri hala tercih ediyor ama unutmayın ki kendinize ve çocuğunuza yedireceğiniz, içireceğiniz, sağlıklı gıdaya ödeyeceğiniz para  ilerde ödeyeceğiniz sağlık giderlerinin yanında hiç bir şey… İnanın sonunda sağlığınız için yüzlerce katını ödemek zorunda kalacaksınız.


Evet belki bu bakkalların haklı isyanı hayırlı bir şeye vesile olur. Bu ürünleri dükkanlarında bulundurmazlar, inanın bu sayede tekrar bakkalların müşterisi artar, herkes bilir ki mahallesindeki bakkal en sağlıklı gıdayı getirir, asla mahallenin sağlığı ile oynamaz, o tür GDO'lu mısır şuruplu Amerikan Calger firmasını zengin etmekten başka bir işe yaramayan zararlı maddelerde sadece market raflarında kalır.


Avrupa ülkelerinde ve daha bir çok ülkede satılan bu içeceklerde şeker pancarı kökenli şeker kullanılırken ve bu ülkelere GDO'lu mısır şurubu hiç sokulmazken veya % 1'lik kota uygulanırken ülkemizde şeker fabrikaları kapatılıp, kotasız mısır şurubu sokulması, halkın sağlığı ile bu kadar oynanması nasıl bir düşüncedir, anlamak mümkün değil…


Bizi bu zararlı maddeden yine halkın yanındaki en kolay ulaşabileceği bakkalı koruyabilir. Tekrar yazıyorum bırakın bu zararlı içecekleri yiyecekleri satmayı, yerli üretim şeker pancarı ile üretilen sağlıklı gıda ve içecekleri satın, hem siz kazanın, hem ülke sağlıklı kalsın.

(Ozanca sağlık mobbing politika kitabımdan)





FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI