Bugun...



Antalya Kültür Sanat’tan Haberler

Kaf Dağı’nda Şenlik Var – Ayşe Yaltırım sergisi 31 Aralık tarihine kadar Antalya Kültür Sanat’ta!

facebook-paylas
Tarih: 16-12-2022 18:16

Antalya Kültür Sanat’tan Haberler

Kaf Dağı’nda Şenlik Var – Ayşe Yaltırım sergisi 31 Aralık tarihine kadar Antalya Kültür Sanat’ta!
    
Son derece güçlü deseni ile soyutlayarak kişiselleştirdiği yaratı evrenini, en yalın ve saf anlatımıyla perdesiz bir şekilde izleyiciye aktaran Sanatçı Ayşe Yaltırım’ın “Kaf Dağı’nda Şenlik Var” isimli solo sergisi 31 Aralık tarihine kadar Antalya Kültür Sanat’ta izleyici ile buluşmaya devam ediyor.
 

Sanatçının gençlik yıllarından günümüze kadar birçok eserini kapsayan seçki, portrelerden, peyzajlara, dans eden kadınlardan, eski medeniyetlere kadar geniş bir yelpazede pek çok farklı temayı içeriyor. Yaltırım’ın birbirinden renkli heykellerine de ev sahipliği yapan sergi,  31 Aralık 2022 Cumartesi gününe dek ziyaret edilebilir.


Sanatçı Murat Germen’in kadrajından “Sagalassos’u İzlemek” için son 15 gün!
 

Bozlu Art Project tarafından 19 Temmuz – 27 Ağustos 2022 tarihleri arasında Sagalassos Antik Kenti yararına düzenlenen ve sanatçı Murat Germen tarafından çekilen fotoğraflardan oluşan “Sagalassos’u İzlemek” isimli sergi Antalya Kültür Sanat’ta izleyici ile buluşmaya devam diyor. Bozlu Art ve Sagalassos Vakfı ile işbirliğiyle gerçekleşen proje, izleyiciyi zaman, mekan, insan ve mimarlık kavramları üzerine düşünmeye davet ediyor. Arkeoloji ve çağdaş sanatı bir araya getirerek disiplinler arası bir bakış açısı sunan Murat Germen, sanatseverleri günümüzden binlerce yıl öncesine uzanan bir yolculuğa çıkarıyor.  31 Aralık 2022 tarihine kadar devam edecek sergi, Pazartesi hariç her gün ziyaret edilebilir.

 

                              Kasım’da Neler Oldu?

Antalya Kültür Sanat Kasım ayında Aks Öğrenme kapsamında gerçekleştirilen çocuk ve yetişkin atölyeleriyle katılımcıları sanatın farklı renkleriyle buluşturdu. Ayşe Yaltırım ve Murat Germen’in eserlerinden yola çıkarak çocuklar için tasarlanan Benekli Hayvanlar Suluboya Atölyesi, Petra ve Kırlangıç Mimi Anlatı Tiyatrosu ve Suyun Renkleri: Sagalassos ile yetişkinler için düzenlenen Kaf Dağı’nın Dansçıları isimli atölyeler Kasım ayının ilgi gören etkinlikleri oldu. 

 

 


 

                                Aralık’ta Neler Var?

24 Aralık 2022, Cumartesi -  Keçeden Yılbaşı Ağacı Süsü (5-8 Yaş)

                   



24 Aralık 2022, Cumartesi
Katılım Ücreti: 80 TL
Kayıt: www.aksdukkan.com
Detaylı bilgi: 0 242 242 02 57
Atölye Yürütücüsü:  İlkiz Öztürk


Lisans eğitimini Hacettepe Üniversitesi Arkeoloji Bölümü’nde tamamlayan Öztürk,  Akdeniz Üniversitesi Klasik Arkeoloji Bölümü’nde Yüksek Lisans yapmıştır. Akademik çalışmaların yanı sıra her yaz Saha Arkeolojisi kapsamında bilimsel ekip üyesi olarak Myra ve Andriake Kazılarında görev almaktadır. Kariyerine “İklim Krizi ve Kültürel Miras” alanında çalışmalarla devam etmektedir

AKS Öğrenme tarafından yeni yıla özel hazırlanan bu atölye çalışmasında, geyik, kalp, yıldız, kuş ve çam ağacı gibi şekilleri keçeden kesip, boyutlandırarak kendi yılbaşı süslerimizi ve yeni yıl kartpostallarımızı yapacağız. Çocukların çeşitli parçaları bir araya getirerek yaratıcılıklarını arttırmalarını amaçlayan etkinlikte, ister kestiğimiz parçaları hasır iplerle birer yılbaşı ağacı süsüne, istersek de bu parçaları bir kartpostal içerisine kolaj tekniği ile yerleştirerek yeni yıl dileklerimizi sevdiklerimiz için birer hediyeye dönüştüreceğiz.


AKS’ta Konser: 25 Aralık 2022 Pazar – Cihan İnçukur Piyano Öğrencileri Yılsonu Konseri

                


 

25 Aralık 2022, Pazar
Saat: 14:00 - 15:00
Detaylı Bilgi: 0242 242 02 57
Biletler 50 TL’dir. AKS gişesinden ve www.aksdukkan.com adresinden satın alınabilir.

Cihan İnçukur Piyano Okulu öğrencileri, Antalya Kültür Sanat’ta dinleyicileriyle buluşuyor. Öğrencilerin yıl boyunca büyük bir emek ve heyecanla hazırlandığı konser, 25 Aralık 2022, Pazar günü saat 14.00’te AKS Oditoryumu’nda!
Cihan İnçukur: 2005 yılında Antalya Devlet Konservatuvarı’nı kazanarak piyano eğitimine başlayan Cihan İnçukur, Andrea Lucchesini, Gabor Boldoczki, Pavel Kaspar, Andreas Staier, Alexander Gindin ve Lise de la Salle’nin atölye çalışmalarına katıldı. 2008 yılında Bulgaristan’da yapılan “Hopes,Talents, Masters” 13.Uluslararası Müzik Festivali yarışmasında “üçüncülük”, 2010’da Lıthuania-Kaunas 4.Uluslararası “Gradus ad Parnassum” yarışmasında “Mansiyon” ödülü, 2012 yılında İsveç-Stockholm Uluslararası Müzik Yarışmasında “Mansiyon”, 2014 yılında Rusya-St.Petersburg 6.Uluslararası Müzik Yarışması’nda “oda müziği” kategorisinde 3.lük ödülü aldı. Cihan İnçukur Piyano Stüdyosu’nda piyano eğitimi ve yetenek sınavlarına hazırlık dersleri vermeye devam ediyor.

 

Antalya Kültür Sanat, Salı, Çarşamba, Cuma, Cumartesi 11:00-19:00,
Perşembe 11:00-21:00, Pazar 13:00-19:00 arası açık,  Pazartesi günleri kapalıdır.

Şehit Binbaşı Cengiz Toytunç cad. No: 60, Muratpaşa - Antalya

T: + 90 242 242 0 257
www.antalyakultursanat.org.tr
www.facebook.com/antalyakultursanat
www.twitter.com/antalyakultur
www.instagram.com/AntalyaKulturSanat







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR/SANAT Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI