Bugun...



Miran: “Basın, demokratik toplum düzeninin güvencesi”

Eğitim Bir Sen Antalya Şube Başkanı Eyüp Bülent Miran, 24 Temmuz 1908 tarihinde Türk basınında sansürün kaldırılması vesilesi ile her yıl 24 Temmuz’da kutlanan “Basın Bayramı” ile ilgili görüş ve düşüncelerini paylaştı.

facebook-paylas
Tarih: 24-07-2021 16:49

Miran: “Basın, demokratik toplum düzeninin güvencesi”

Eğitim Bir Sen Antalya Şube Başkanı Eyüp Bülent Miran, 24 Temmuz 1908 tarihinde Türk basınında sansürün kaldırılması vesilesi ile her yıl 24 Temmuz’da kutlanan “Basın Bayramı” ile ilgili görüş ve düşüncelerini paylaştı. Türk basınının 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı milli duruşunu işaret eden Miran, “Toplumsal değerlere saygılı, sorumluluk bilinci içinde,  tarafsız bir anlayışla görevini yerine getiren özgür basın, demokratik toplum düzeninin korunmasının en büyük güvencesidir” dedi.


‘Milli duruşu ve vazife aşkı, takdire şayandır’
24 Temmuz’un, Türk basın tarihinin önemli dönüm noktalarından biri; basına sansürün kaldırılışının 113. Yıl dönümü olduğunu hatırlatan Eğitim Bir Sen Antalya Şube Başkanı Eyüp Bülent Miran, basının ülke olarak gelişimimizde, kalkınmamızda ve hedeflerimize ulaşmamızda önemli mihenk taşlarından biri olduğunu vurguladı. Miran, “Basın ülkemizde olup biten her şeyi kamuoyumuzun gündemine taşıyarak toplumsal aydınlanmamıza ve demokrasimizin gelişmesine katkı sağlamaktadır. Yine her türlü gündemi, ülkemizin hedefleri doğrultusunda, milletimizin duygu, beklenti ve ihtiyaçlarını uluslararası alana taşıma noktasında, çok büyük bir sorumluluk üstlenmekte ve 7/24 bu sorumluluğu yerine getirmektedir. Basının, Türk Milletinin Milli Mücadele ve 15 Temmuz gibi olağanüstü dönemlerinde ortaya koyduğu milli duruş ve vazife aşkı ise, ayrıca takdire şayandır. Toplumsal değerlere saygılı, sorumluluk bilinci içinde, tarafsız bir anlayışla görevini yerine getiren özgür basın, demokratik toplum düzeninin korunmasının en büyük güvencesidir. Bu vesileyle, bıkmadan, usanmadan, zor koşullarda, büyük bir özveriyle görevlerini yerine getiren tüm basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı´nı kutlar, sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim” şeklinde konuştu.







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI