Bugun...



Heyelanı Önlemek Adına, Protesto Ettiler

Kumluca İlçesi'ne bağlı, Yazır Mahallesi (Olympos)'nde yaklaşık 400 dönümlük araziyi, "Badem Bahçesi" yapmak için 49 yıllığına kiralayan kişiye, makilik ve çamlık alanın yok olacağı ve bu yüzden de heyelan yaşama riski ortaya çıkacağı gerekçesi ile halk tepki göstermişti.

facebook-paylas
Tarih: 17-03-2020 17:49

Heyelanı Önlemek Adına, Protesto Ettiler

Kumluca İlçesi'ne bağlı, Yazır Mahallesi (Olympos)'nde yaklaşık 400 dönümlük araziyi, "Badem Bahçesi" yapmak için 49 yıllığına kiralayan kişiye, makilik ve çamlık alanın yok olacağı  ve bu yüzden de heyelan yaşama riski ortaya çıkacağı gerekçesi ile halk tepki göstermişti.


Vatandaşlar, çam ağaçlarını da söken İş Makinasına "dur" dedi
Antalya-Kumluca karayolunda yaşanan heyelanın merkezinde yapılan çalışma, vatandaşları çileden çıkarttı. Yapılan çalışmada sökülen  maki ve çam ağaçlarının heyelanı önlediğini öne süren vatandaşlar, yapılan çalışmaya engel olmak için bir araya geldiler.
Olympos halkı, ellerindeki bayrak ve pankartlarla, maki ve çam ormanlarının söküldüğü yere gelerek, yaşananları protesto ettiler.
Geçtiğimiz akşam saatlerinde, makilik alanda sökme çalışması yapan iş makinasının yanına gelen Yazır (Olympos) 'lı bazı vatandaşlar, asırlık çam ağaçlarının söküldüğü, bazılarının da toprağa gömüldüğünü gördü. Jandarmaya da haber veren vatandaşlar, dozer’in çalışmasına engel oldular.
Mehmet ALPTEKİN / KUMLUCA







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KUMLUCA Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI