Bugun...



Antalya SMMM Odası Kadın Komisyonu: "İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmeyi reddediyoruz!"

Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (ASMMMO) Kadın Komisyonu, İstanbul Sözleşmesi'nin fesih kararına tepki gösteren bir basın açıklaması yayınladı.

facebook-paylas
Tarih: 23-03-2021 16:54

Antalya SMMM Odası Kadın Komisyonu:

Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (ASMMMO) Kadın Komisyonu, İstanbul Sözleşmesi'nin fesih kararına tepki gösteren bir basın açıklaması yayınladı. Yapılan açıklamada şöyle denildi:

"24 Kasım 2011 tarihinde TBMM tarafından ilk imzalayan ülke olarak onaylanan ve her bireyin “şiddetsiz yaşama hakkı‘nın güvencesi olan İstanbul Sözleşmesi, gece yarısı alınan bir kararla feshedilmek istenilmiştir. Anayasa’nın 90. Maddesi uyarınca yasayla onaylanarak yürürlüğe giren sözleşmeden Cumhurbaşkanı kararıyla çıkılamaz.
   Kadına yönelik şiddetle mücadele etmek devletin kadınlara karşı görevidir. Nasıl mücadele edilmesi gerektiğine dair sözleşmeden çekilmek, kadınlardan yana olunmadığını açıkca ilan etmek demektir. İstanbul sözleşmesi sadece kadınlar için değil, şiddetin olmadığı bir dünyada eşit bireyler olarak yaşamak isteyen herkes için savunulması gereken bir sözleşmedir.
   Türkiye’de ve dünyada kadına yönelik şiddetle mücadelenin yegane yolu; hiçbir bahane ve ayrımcılığa yer vermeden şiddeti önleme, kadınları şiddete karşı koruma, failleri cezalandırma ve şiddete karşı bütüncül politikalar üretmektir. Ülkenin kültürleri ve gelenekleri kadına yönelik şiddetin bahanesi olamaz. Hiçbir değer kadınların can güvenliğinden ve devletin vatandaşlarını her koşulda koruma görevinden üstün olamaz.

 


    İstanbul Sözleşmesi’nin kaldırılmasına yönelik bu tür girişimler daha çok kadının öldürülmesi, daha çok çocuğun istismarı uğraması demektir. Eğer sözleşme tam olarak uygulanıp devlet olarak tüm yükümlülükler yerine getirilseydi; ülkemizde her gün 3 kadın öldürülmezdi. Çocuklar istismara bu kadar açık hale gelmezdi. Her gün cinsel saldırı ve cinayetlerle gündemin oluştuğu ülkemizde, her birey kendisi, çocukları, akraba, komşu ve arkadaşları için endişe etmektedir.
   İstanbul sözleşmesi bizi bu saldırılardan korumaya, faili cezalandırmaya yönelik etkin tedbirleri içerir. Sözleşme açık biçimde kadınların ölmesini önlemek için tedbirler almakta, cinsel saldırı ve istismara ağır şekilde yaptırımlar uygulamakta, şiddetin yaşanmadığı aileleri korumaktadır. Sözleşme kısacası cinsiyetleri fark etmeksizin herkesi şiddete karşı koruma altına almaktadır.
   İstanbul sözleşmesi gündelik politik hesaplar için yok sayılamaz. Bizler bu hesaplarda yokuz, sözleşmenin yok sayılmasını onaylamıyoruz. İstanbul sözleşmesinin eşit ve özgür bireylerden oluşan bir toplum hayalinin gerçekleşmesindeki en önemli hukuki güvencelerden olduğunu biliyoruz.
İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmeyi reddediyoruz!
  Artık yeter; Antalya’lı Mali Müşavir Kadınlar olarak öldürülen “Kız kardeşlerimizin” bilançosunu tutmak istemiyoruz. Bizler artık eşit ve adil bir yaşamın muhasebesini tutmak istiyoruz.
  Hayatlarımızın ve haklarımızın teminatı olan İstanbul Sözleşmesinden vazgeçmiyoruz.
   Antalya Mali Müşavirler Odası Kadın Komisyonu olarak; şiddetsiz günlerde buluşmak dileğiyle hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyoruz.
 ANTALYA MALİ MÜŞAVİRLER ODASI KADIN KOMİSYONU"

 







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI