Bugun...



Kumluca Fen Lisesi'nin büyük başarısı

KUMLUCA HAVVA-SEDAT AVCIOĞLU FEN LİSESİ, İLÇE ADINA ÖNEMLİ BİR BAŞARI ÖRNEĞİ GÖSTEREREK, 8 ÖĞRENCİSİNİ TIP FAKÜLTESİNE YERLEŞTİRDİ.

facebook-paylas
Tarih: 02-09-2020 15:06

Kumluca Fen Lisesi'nin büyük başarısı

27-28 Haziran 2020 tarihlerinde yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçları açıklandı. YKS sonuçlarına göre Kumluca Havva-Sedat Avcıoğlu Fen Lisesi öğrencilerinden 8 öğrenci Tıp Fakültesini, 2 öğrenci Diş Hekimliği Fakültesini, 10 öğrenci Mühendislik Fakültelerini, 5 öğrenci Mimarlık Fakültesini, 4 öğrenci Hemşirelik Fakültesini,  9 öğrenci Eğitim Fakültesini, 1 öğrenci İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesini, 1 öğrenci Veterinerlik Fakültesini, 1 öğrenci de Harp Okullarını kazandı.

 

 

ARICAN: BAŞARIYA GİDEN YOLDA HEP BİRLİKTE…
YKS sonuçlarını değerlendiren Okul Müdürü Hasan Arıcan, "27-28 Haziran 2020 tarihlerinde yapılan YKS sonuçları, 27 Ağustos 2020 tarihi itibarıyla açıklanmıştır. Ülkemiz ve dünyanın içerisinde bulunduğu COVID-19 Pandemi sürecinde, Öğrencilerimizin YKS için göstermiş olduğu özveri ve sabır takdire şayandır. Zira Sınav stresine eklenen Covid-19 salgınının yarattığı stresle baş etmek, hiç de kolay değildir. Öğrencilerimiz gerek ZOOM üzerinden yapılan online derslere, gerekse EBA üzerinden yapılan canlı derslere kesintisiz katılarak bu zor sürecin üstesinden gelmeyi başarmışlardır. Disiplinli ve sistemli çalışmanın sonunda, sınav sonuçlarına göre 4. Dönem mezunlarımızdan; 8 Tıp Fakültesi, 2 Diş Hekimliği Fakültesi, 10 Mühendislik Fakültesi, 5 Mimarlık Fakültesi, 4 Hemşirelik,  9 Eğitim Fakültesi, 1 İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, 1 Veterinerlik Fakültesi, 1 Harp Okulları olmak üzere toplam 41 öğrencimiz Yüksek Öğretim Kurumlarına yerleşmiştir" dedi. Arıcan sözlerini şöyle sürdürdü:

 

FEN LİSESİ OLARAK ÖĞRENCİLERİMİZLE GURUR DUYUYORUZ
"2013- 2014 Eğitim Öğretim yılında açılan okulumuz, bu yıl 4. dönem mezunlarını vermiştir. Bu 4 yılın başarı tablosunu incelediğimizde; 33 Tıp Fakültesi, 23 Diş Hekimliği Fakültesi, 72 Mühendislik Fakültesi, 20 Mimarlık Fakültesi, 20 Hukuk Fakültesi, 12 Eczacılık Fakültesi, 42 Eğitim Fakültesi, 28 Hemşirelik Fakültesi, 11 Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, 8 Beslenme ve Diyetetik, 4 Odyoloji, 3 Dil ve Konuşma, 7 İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, 7 Veterinerlik Fakültesi, 6 Harp Okulları, 2 Psikoloji  öğrencimizin Yüksek Öğretim Kurumlarına yerleştiğini görüyoruz. Havva-Sedat Avcıoğlu Fen Lisesi olarak, öğrencilerimizle gurur duyuyor, yeni eğitim öğretim hayatlarında başarılar diliyoruz. Bu başarıda emeği geçen tüm öğretmenlerimize ve personelimize teşekkür ediyoruz. Gelecek yıl sınava girecek olan öğrencilerimize de, şimdiden başarılar diliyoruz. Okulumuzu yaptıran Hayırseverimiz Sedat Avcıoğlu’na, bu süreçte desteğini bizden esirgemeyen tüm Kumluca'lı eğitim sevdalılarına teşekkür ederiz.”
Mehmet ALPTEKİN / KUMLUCA







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KUMLUCA Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI