Bugun...



EKİPDER Kadın Çalışma Grubu kuruldu

Ekonomi İş Geliştirme ve Ekonomi Derneği (EKİPDER), bir ilki hayata geçirerek Kadın Çalışma Grubu kurdu. Kadın üyeleri ile birlikte iş hacmini ve ticaretini büyüten EKİPDER bir tanıtım toplantısı gerçekleştirdi.

facebook-paylas
Tarih: 24-03-2023 14:50

EKİPDER Kadın Çalışma Grubu kuruldu

Ekonomi İş Geliştirme ve Ekonomi Derneği (EKİPDER), bir ilki hayata geçirerek Kadın Çalışma Grubu kurdu. Kadın üyeleri ile birlikte iş hacmini ve ticaretini büyüten EKİPDER bir tanıtım toplantısı gerçekleştirdi. EKİPDER Yönetim Kurulu Başkanı Reşat Güney toplantıda yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

"2019 Aralık ayında kurulan EKİPDER, üreten, iletişimi güçlü, ticaret erbabına ve sanayicisine direkt etki eden çözüm odaklı yaklaşımlar sergileyerek, üyelerinin ticari ve mesleki gelişimlerine katkı koyarak ve Antalya’da yaşayan herkesi birleştiren, genç, dinamik yapısıyla yoluna devam ediyor.

Bu 3 yılda İş Adamları Derneği olarak ortaya koyduğu projelerle daha önce yapılmayanları yaparak her projesinde bir ilk olma başarısını göstermiştir.

EKİPDER; değerlerine ve kültürüne sahip çıkarak AHİLİK Kültürünü dernek yapısının temeli haline getirmiştir. Böylelikle kültür, disiplin ve ticari ahlaktan oluşan 3 sac ayağı oluşturdu.

Daha kuruluş aşamasında ve sonrasında her yıl üyelerimizle birlikte yapmış olduğumuz planlar çerçevesinde EKİPDER çalışmalarını sürdürmektedir.


EKİPDER, ANTALYA’DA DAHA ÖNCE NELERİ İLK KEZ HAYATA GEÇİRDİ;

    •    İlk kez Antalya dışında şube açan dernek oldu. (Ankara, İstanbul)

    •    İlk kez şehir dışından iş adamlarını ağırlayarak dernek üyelerimizim B2B’lerle yeni iş fırsatları ile buluşmasını sağladı. (Ankaralı 80 iş adamı 280’den fazla iş görüşmesi)

    •    Antalya ve Ankara’da birçok STK, meslek odası, özel ve tüzel kuruluşla ticari iş birliği protokollerine imza attı.

    •    İş birliği kültürünü geliştirerek üyelerinin yeni ortaklıklar kurmasını sağladı. (7 yeni şirket kuruldu)

    •    Bu sağlanan iş birliği kültürü ile gerek üyelerinin birlikte ticaret yapmalarını gerekse şirket ve/veya iş ortaklıklarıyla önemli başarılar yakalandı ve büyük bir ticari hacme ulaşıldı. (600 milyon TL)

    •    İlk kez danışmanlık sistemi içerisinde üyelerinin devletimizin sağlamış olduğu destek, hibe ve teşviklerden yararlanması sağlandı. (5 milyon TL)

    •    İlk kez bir iş adamı derneği olarak “Sürekli Eğitim Merkezini” hayata geçirdi. EKİPDER-SEM, üyelerimizin ihtiyaçları doğrultusunda iş ve mesleki konulardaki (hukuk, mali işler, finans, KVKK, kişisel gelişim gibi) eğitimlerle üyelerinin ve şirketlerinin gelişimine ücretsiz destek sağladı.

    •    İlk kez üyelerine ticaretlerini geliştirmelerini sağlamak için fuar desteği sağlayan dernek oldu.


BİR İLK DAHA HAYATA GEÇİYOR - EKİPDER KADIN ÇALIŞMA GRUBU

8 Mart Dünya Kadınlar Gününü tekrar gönülden kutluyoruz. Öncelikle şu genel tespitleri yapmak isteriz.

EKİPDER % 12-15 gibi bir oranla en fazla kadın üyeyi bünyesinde bulunduran iş adamı derneği konumundadır ve aktif olmaları için her türlü desteği vermektedir. 2022 yılında EKİPDER dışındaki üç iş kadını derneği ile düzenlemiş olduğumuz çalıştay ve sonrasında yaptığımız B2B ile birçok iş birliğinin yapılmasına ve iletişimin güçlenmesine katkıda bulunulmuştur.

Bu çalışma grubunun daha önce başka yapılar içerisinde faaliyet gösteren komisyonlardan farklı olarak EKİPDER’in temel kurulma amacına uygun olarak; yalnızca ve tek amacı ticareti geliştirmektir. Burada amaç kadına pozitif ayrımcılık yapmak değildir, bilakis kadın girişimciliğinin gelişimine birlikte katkı sağlamaktır.

Hem nicel hem de nitelikli üye sayısını sağlayarak;

    •    Kadınlarımızın girişimcilik cesaretini arttırmak ve süreçte destek olmak
    •    Birlikte iş yapabilme kültürlerini geliştirmelerini sağlamak
    •    Erkek üyeler ile birlikte ticari gelişimlerini sürdürmelerine destek olmak
    •    Yeni iş fırsatlarını yakalamalarını sağlamak

gibi temel amaçlarla gelişimlerinin sağlanması hedeflenmektedir. Bu çalışmalarımıza ve geliştireceğimiz projelere şehrimizdeki diğer iş adamı ve iş kadını derneklerinde faaliyet gösteren iş kadınlarının ve ilgili dernek yönetimlerinin EKİPDER ve EKİPDER Kadın Çalışma Grubuyla birlikte çalışacaklarına olan inancımız tamdır."







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI