Bugun...


Sevim AKDENİZ

facebook-paylas
AH BU MASKELİ YÜZÜM
Tarih: 19-05-2020 15:02:00 Güncelleme: 19-05-2020 15:02:00


Belçika bakanı kamera karşısına çıktı. Maske nasıl takılır tatbikatı yaparken mücadelesini izledik hep birlikte…
Güney Afrika Devlet Başkanı da büyük çaba sarf etti maskeyle dansında…


ABD Başkanı ise, insan vücuduna dezenfektan zerk edilmesi önerisiyle maske pandeminin önüne geçmeyi başardı…
İzledik de izledik, okuduk da okuduk maske nasıl takılır? Nasıl bizi korur? Niçin takmalıyız? Bir maskeyi bir kere mi takmalıyız? Eczanede var mı? Kaça? Devlet vatandaşına maske veriyor mu? Yoksa dünya ülkelerine mi gönderiyor vatandaşına veremeden. Derken yavaş yavaş, maskeli maskesiz, ihtiyaç halinde veya ihtiyaç olmadan, panik halinde attık kendimizi sokaklara.


O da ne !?
Ellerin temas etmemesi gereken ağız ve burun üzerinde olması gereken maske, olmuş boyunluk. Daha olmamış çene altına gelmiş. Ya da ağızı kapatmış, burun dışarda kalmış. Ağızın kapatılıp burunun dışarıda bırakılması konusunda Enver Aysever” in instagram hesabında güzel bir paylaşımı var. Veya tek kulakta sallanır hale gelmiş maske. Daha da olmamış, bileğe takılmış. Cepte durması ise ayrı bir terane olmuştur zavallı maske için. Ya yorulunca bir banka ya da duvar taşına oturunca maskeyi çene altına alıp soluklanmaya ne dersiniz? Belli ki yanındaki karısı, ikisinin de ağzı burnu kurallara uygun kapalı, hanım fireni hissedilir derecede; Adam karısına sırtını dönüp uzaklaşır uzaklaşmaz çene altına maskeyi alıp, sigarayı yakmasına ne demeli? Maske, maske olalı böyle bir zalimlik görmemiştir. Görmemiştir böyle bir zulüm herhalde…
Lütfen uyarıları dikkate alalım. Bilim insanlarını dinleyelim. Birbirimizin acısını görmeden ve duymadan geçirelim bu coronalı günleri.
Evde kalalım. Sağlıklı kalalım. Sevgiyle kalalım…





FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI