Bugun...


Eyyüp AYDIN

facebook-paylas
CUMHURİYETİMİZ 97 YAŞINDA!
Tarih: 28-10-2020 19:32:00 Güncelleme: 28-10-2020 19:32:00


Son zamanlarda ülkemizin birlik ve güvenliğine yönelik iç ve dış tehditler karşısında, Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına kısıtlama getirileceğine, tam tersine cumhuriyetimizin 97. yılını her zamankiden çok daha coşkulu bir biçimde kutlamalıyız.

 

Atatürk'e göre; medeni dünyanın çağdaş yönetimi cumhuriyettir. Cumhuriyet insanca yaşamın düzenidir. İşte insanca yaşamak ideali de Atatürk'ü cumhuriyete yönelten sebeplerden biriydi. Cumhuriyet insanları mutlu kılacak özgür ve adil bir düzenin ifadesi olduğu için Atatürk cumhuriyeti kurmuş ve ilan etmiştir. YAŞASIN CUMHURİYET...  YAŞASIN DEMOKRASİ...

 

Atatürk, "Türk ulusu büyüktür. Özgürlüğü ve barışı sever. Canı  pahasına da olsa, cumhuriyeti  sonsuza kadar yaşatacak güçtedir ve yaşatacaktır. Cumhuriyet, etnik kökeni ne olursa olsun tüm yurttaşlarını Türk ulusu çatı kimliğinde birleştirmiştir."

 

Hain düşünceler ne taraftan gelirse gelsin, hangi isim altında yürütülürse yürütülsün, hangi araçlar kullanılırsa kullanılsın, kimler desteklerse desteklesin, dost görünenlerinde düşman olanlarında oyununa gelmeden, "cumhuriyeti koruma" mücadelemiz nesiller boyu sürmüş ve sürecektir. Bazıları neden hep cumhuriyeti koruma endişesi taşıyorsunuz, diye soruyorlar. Çünkü bizim vatanımız çok kıymetlidir. Çünkü bizim vatanımız kıyıda köşede kalmış bir ülke değildir. Onlarca değişik kültürün yaşadığı önemli bir coğrafyada ve dünyanın en stratejik yerindedir. Bu yüzden düşmanı çoktur. Bu yüzden birçok ulusun gözü vardır. Bu yüzden sürekli çelme takılmaya çalışılıyor.

 

Cumhuriyet; Türkiye için sadece bir yönetim şekli değil, aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesidir. Getirdiği çağdaş reformlarla Türk insanının ufkunu genişletmiş, ekonomik, sosyal ve siyasal hayatımız görülmemiş bir dinamizm kazanmıştır. Cumhuriyet, hepimizin ortak değeridir. 97 yıldır cumhuriyeti ayakta tutan yegane kuvvet; milletin kendisidir. Türk milleti, cumhuriyeti benimsemiş ve bütün değerlerine sımsıkı sarılmıştır. Bizlere emanet edilen cumhuriyete her zamankinden daha fazla sahip çıkmak zorundayız.

 

Cumhuriyet; Türk Milletine millet olma şuurunu, vatan, millet sevgisini, millet olunmadan hiçbir şey olunmayacağını göstermiştir. Cumhuriyeti bizlere armağan eden Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve bu uğurda canlarını feda eden gazi ve şehitlerimize bir kez daha minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Sonsuza dek yaşayacak olan cumhuriyetimizin 97. yıldönümü, tüm ulusumuza kutlu olsun.





FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI