Bugun...


Eyyüp AYDIN

facebook-paylas
GÖKTEN ZAM YAĞIYOR...
Tarih: 03-02-2021 12:44:00 Güncelleme: 03-02-2021 12:44:00


Zam kasırgası toplumu kasıp kavuruyor. Gıda fiyatlarının artmasının önüne geçilemiyor. Bir yandan pandemi vuruyor, diğer yandan ardı arkası kesilmeyen zamlar vuruyor. Toplumun büyük bir kesimi yoksulluktan feryat ediyor, isyan ediyor. Ama seslerini duyan yok! Yıllık enflasyon resmi rakamlara göre  14.97 oldu. Halkın enflasyonu ise hala yüze 30'larda. TÜİK'e göre yoksulluk azalıyormuş. Ne oldu da yoksulluk azalıyor. Tarım mı canlandı, üretim mi arttı, hayvancılık mı gelişti, yeni fabrikalar kuruldu da, istihdam alanları mı açıldı. Emeklinin, asgari ücretlinin geliri mi arttı. Nüfusun hala yüze 40'ı asgari ücretle yaşamını sürdürüyor, yüzde 20'si de asgari ücretin biracık üzerinde hayatını idame ettirmeye çalışıyor. Bu şu demektir nüfusun yüzde 60'ı yoksullukla boğuşuyor.

 

Bir ülkenin hastaneleri doluysa, hapishaneleri doluysa, hukuk güvenliği yoksa, demokrasi yoksa, gençleri işsiz ve özgür değilse, gelecekten umutlarını kesmişse, yalan-talan  itibar kazanmışsa, nüfusunun yarısından fazlası yoksullukla boğuşuyorsa, o ülke toplumunun geleceğe güvenle bakması mümkün değil. Siyasi iktidarın hedefi; "burası Türkiye" dedirtmeyen her şeyin insan odaklı olduğu, kadın cinayetlerinin son bulduğu, gençlerinin iş ve aş derdinin olmadığı, demokrasinin tam olduğu, vurgun ve talanın önüne geçildiği, haksızlık ve hukuksuzlukların yaşanmadığı, insanlarının daha çağdaş, refah düzeyinin daha yüksek, daha fazla üreten bir toplum ve bir ülke inşa etmek olmalıdır.  


BOĞAZİÇİ EYLEMLERİ
Ancak siyasi iktidarın, halkın gerçek sorunlarını görmemezlikten gelerek başka gündemlerle ülkeyi yönettiğini görüyoruz. Boğaziçi Üniversitesi'nde devam eden eylemlerin sorumlusu gençler değildir. Gençleri yaka-paça, yerlerde sürükleyerek gözaltına almakla sorunu çözemezsiniz. Gençler bu ülkenin dinamikleridir, geleceğidir. Boğaziçi Üniversitesi'nde devam eden eylemleri terör odağı gibi göstermek; haksızlıktır, yazıktır, günahtır. Bu gençler ne istiyor?  Atanmış rektör istemiyorlar. Soruna bu pencereden bakılmalıdır. İnatlaşmanın anlamı yok! Devlet gücüyle rektörlük yapılmaz. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı  gençleri dinlemeli ve sorunlarının çözümü için gereken adımı atmalıdır.





FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI