Bugun...


Eyyüp AYDIN

facebook-paylas
ÇİFT KARAKTER!
Tarih: 29-03-2023 19:29:00 Güncelleme: 29-03-2023 19:29:00


Günümüzde "çift karakter" taşıyan insanların sayısı o kadar çok arttı ki, her yerde karşımıza çıkıyor. Ahlak bozulunca, insanların karakteri de değişti. Psikolojide çok büyük yeri olan ve ağır bir hastalık aslında fakat benim kastettiğim hastalık düzeyinde değil, günlük yaşamımızda çelişkili davranış ve düşüncelerimizde bir değişimin olmasıdır. Ahlakın büyüklüğü, yüksek karakterden; yüksek karakterin büyüklüğü de ahlakla oluşur. İki ayrı karaktere sahip, zor, uzak durulması gereken insan tipidir.

Güzel ile çirkini, masumiyet ile çirkefliği bir arada barındıran, toplum içinde oynadığı rolle sizi aksi yöne koyarak zorda bırakan ne istediğini, ne yapacağını kestiremediğiniz, takındıkları farklı kimlikler ve hatırlanmayan davranışlarla verdikleri zararlar yüzünden insanın ruh sağlığını, duruşunu bozan hasta insanlardır.

Mehmet Akif Ersoy der ki:
"Eskiden iki yüzlü insanları hiç sevmezdim. Şimdi, çok yüzlüleri gördükçe ikiyüzlüleri sevmeye başladım."
Çift karakterli insanlar, rüzgar ne taraftan eserse, o tarafa yönelen insanlardır.
Köprüyü geçene kadar, ayıya ne diyeceklerini çok iyi bilirler. Sizinle gülerken, eğlenirken birden kavga çıkaran kişidir, uzak durulması gereken kişidir.

Topumun her kesiminde karşımıza çıkan bu çift karakterli insanlar, her konuda işlerini kolaylıkla yürütebiliyorlar. Bugün "iyi" dedikleri insana, yarın "kötü" damgasını çekinmeden yüzleri kızarmadan vurabiliyorlar. Ortalığı karıştırıp, tereyağından kıl çeker gibi işin içinden rahatlıkla sıyrılabiliyorlar. Üstelik itibar görüyorlar ve zaman zamanda önemli makamlara getiriliyorlar. Çünkü yalakalıkları ve çıkar ilişkileri sayesinde ulaşamadıkları kapı ve makam yoktur.

Bugün geldiğimiz noktaya bakıyorum, kendisini geliştirme, hırs ve kinden arınma adına değişen hiçbir şey olmamış. Tam tersine insanlar iyice yoldan ve zıvanadan çıkmış, kişilik bozukluğu ahlak bozukluğuna dönüşmüş. Dikkat edilirse bu tip insanlar; sevgiden, saygıdan, hoşgörüden, merhametten ve vicdandan tamamen uzaklaşmış, doğa ve hayvan düşmanı kesilmiş.

Düşünüyorum da böyle çift karakterli insan yapısıyla mükemmeli nasıl yakalayabiliriz? Acaba kötülerin yerini iyiler alabilecek mi? Ama bakıyorum, iyiler kötülerin arasında kaybolup gitmiş... Hayatında, ahlakını düzeltemeyenler, gafletten kurtulamazlar. Gafletin içinde olmak da zaten belanın ta kendisidir. Ahlaki, insani ve asaletli düşünmeyenlerin ağzından çıkan her söz, pırlanta da olsa bunların bir molozdan farkı yoktur. Diyeceğim odur ki, dürüst ve iyi niyetli insanları Allah, bu çift karakter taşıyan insanların eline düşürmesin!..





FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI