Bugun...


Eyyüp AYDIN

facebook-paylas
18 MART ÇANAKKALE RUHU!
Tarih: 17-03-2023 19:59:00 Güncelleme: 17-03-2023 19:59:00


Türkiye değil, dünya tarihine de yön veren bir kahramanlığın yazıldığı şanlı bir zafer olarak tarihin tozlu sayfalarından bugünlere taşınmıştır. 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108'inci yıl dönümü. 18 Mart 1915'teki Çanakkale Deniz Savaşı ve onu takiben bir yıl süren Gelibolu Yarımadası'ndaki kara savaşları, "Çanakkale ruhu"nu bugünlere taşıyan milli bir ruhtur. Çanakkale'yi Çanakkale yapan, milletimizin diriliş ruhudur.

 

Türk Bağımsızlık savaşının dönüm noktalarından biri olarak tarihe altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi'nin 108'inci yıl dönümünü kutluyoruz. Ülke olarak millet olarak ne zaman sıkıntıya düşsek ne zaman başımız sıkışsa, başvurduğumuz yerdir Çanakkale!  Çanakkale ruhu Türkiye'nin en önemli birleştirici milli ruhudur. Türkiye Cumhuriyeti'nin manevi başkenti olan Çanakkale şanlı bayrağımıza rengini veren kanların harmanlandığı topraktır.

 

Canları, malları, evlatları ve en kıymetlilerini kaybetme pahasına Çanakkale geçilmez dedirten şanlı ecdadın o mümtaz ordusunun neferlerinde gizlidir. Allah, o topraklarda şehit olmuş 253 bin şühedanın şefaatine bizleri nail eylesin. Bu topraklarda yaşayanları da onlara yakışır bir millet haline getirsin!



18 Mart sadece bir savaşın öyküsü veya destanı değildir aslında, yüz binlerce yaşamın yitirilmesi de değildir, annelerin çocuklarına kına yapıp vatana teslim etmesi de değildir, mermiye koşarak giden silahsız tıp fakültesi öğrencilerinin zaferi de değildir. 18 Mart; yıkılmak üzere olan tüm dünyaya hükmetmiş bir imparatorluğun namusuna, şerefine sahip çıkmasıdır.

 

- 18 Mart; Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Alevi, Arnavut ayırımı
 Yapılmayan kardeşliğin bütünleşmesidir...
- 18 Mart; Allah'ın inananlara bir armağanıdır....
- 18 Mart; tarih, bağımsızlık ve Anadolu'dur...
- 18 Mart; Türkiye Cumhuriyeti’nin doğuşudur...

 

Türkiye'yi bölmek için uğraşanlar, önlerinde en büyük engelin Çanakkale ruhu olduğunu unutmasınlar! Millet olarak Çanakkale ruhunu diri tutarak, başta terör olmak üzere üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorun olmaz!

 

Çanakkale savaşlarının 108. yılını idrak ettiğimiz bu günlerde, Çanakkale'de destanlar yazdıran kahramanlarımızın güç ve destek aldıkları maneviyat kaynağını bir kere daha hatırlayalım. O ruha, o irfana şuurlu bir şekilde sahip çıkalım. Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü'nde; bir kahraman olarak ölümsüzleşen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmetle anıyor, milletimizin Çanakkale Zaferi'ni yürekten kutluyorum.





FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI