Bugun...


Eyyüp AYDIN

facebook-paylas
HOŞGÖRÜ DOLU BİR ÖMÜR!
Tarih: 17-06-2020 15:03:00 Güncelleme: 17-06-2020 15:03:00


Barajlar kralı, ülkeye ve millete hizmette sınır tanımayan, hoşgörü erbabı 9. Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel'i, ölümünün 5. yıldönümünde minnetle, rahmetle ve saygıyla anıyorum..

 

Süleyman Demirel, 40 yıllık devlet hayatında mizah ve karikatüre çok önem verirdi. Demirel, mizah ve karikatürün insan zekasını geliştirdiğini söylerdi hep. Öylesine hoşgörü sahibiydi ki, kendisini mizah ve karikatür konusu haline getirenlere asla kızmazdı. Bu yüzden "Baba" lakabını almıştı. O, herkesin babasıydı.

 

 En büyük hayali "Büyük Türkiye" sevdasıydı. Bunu da büyük ölçüde gerçekleştirdi. Ülkeyi baştan aşağı hizmetle donattı. Hangi ile, hangi ilçeye, hangi köye gitseniz Demirel'in ayak izlerini ve eserlerini görürüsünüz.


Süleyman Demirel denilince devlet gelirdi akla. Çünkü o devletti.  Her platformda devlete sahip çıkmış, kurumlarını korumuş, devleti adaletle yönetmişti. Demirel, cumhuriyetti. Cumhuriyetin niteliklerine sahip çıkmış, laikliğin ülke için vazgeçilmez olduğunu ve iç barışın korunmasında en önemli şartlardan biri olduğunu söylemiştir. Demirel, Atatürk için de, "Atatürk'ü unutursak, çok şey kaybederiz" demişti.

 

Süleyman Demirel'in fikirleri yaşatılmalı ve özellikle gençlere anlatılmalıdır. Bugünün Türkiye'sine bakınca, genç neslin Süleyman Demirel'den öğreneceği çok şey olduğunu düşünüyorum. Mekanı cennet, ruhu şad olsun.





FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI