Bugun...


Eyyüp AYDIN

facebook-paylas
ERBAKAN'I ANMA TOPLANTISI...
Tarih: 28-02-2021 19:50:00 Güncelleme: 28-02-2021 19:50:00


Saadet Partisi, eski genel başkanı ve başbakan Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın ölümünün 10. yıldönümünde anma programı düzenledi. Düzenlenen anma programı MHP dışında iktidar ve muhalefeti buluşturdu.

 

 

Ankara'da bir otelde düzenlenen anma toplantısına Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Nuri Okutan, BBP Genel Başkan Yardımcısı Tevfik Eren katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan programa mesaj gönderirken, MHP'den ise hiç kimse katılmadı.

 

Törende konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, merhum Necmettin Erbakan'ı öyle bir anlattı ki, hiç  kimse Erbakan Hoca'yı bugüne kadar çok yönlü anlatmamıştı. Kılıçdaroğlu konuşmasında, ülkenin içinde bulunduğu durumu da bütün çıplaklığı ile gözler önüne serdi.

 

Kılıçdaroğlu konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Bir cumhuriyet çocuğu olan merhum Erbakan destekçilerinin ve karşıtlarının da Erbakan Hocası olarak yaşamını sürdürdü. Onun hocalığı aynı zamanda ömrünü verdiği bir siyasi hareketin vatan ve bayrak sevdasıyla bir araya getirmiş milli bir görüşün hocalığıydı. Yaşanabilir bir Türkiye, Nazım Hikmet'in dizelerin de karşılığını bulmuş ortak bir özlemin ifadesidir.

 

Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür, bir orman gibi kardeşçesine. Tıpkı bir orkestranın aynı ezgide birleşen enstrümanları gibi olacağız. O ezgi nedir? O ezgi demokratik laik bir sosyal hukuk devletine bağlılıktır, kuvvetler ayrılığına inanmaktır, düşünce ve vicdan özgürlüğünü, medya özgürlüğünü kayıtsız şartsız savunmaktır. O ezgi ülkemizin kaynaklarını peşkeş çektirmemektir. Ben Türkiye'nin ihtiyacı olan ezgiyi bir kez daha bu salonda seslendirmeye başladığımıza inanıyorum."

 

“TÜM KIRGINLIKLARIMIZI VE ACILARI GİDERMELİYİZ”
Tüm kırgınlıkların ve acıların giderilmesi gerektiğine vurgu yapan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "bütün geçmişi geride bırakarak helalleşmeliyiz. Karşılıklı bağışlamaya ve hoşgörüye dayanan kardeşlik ortamını oluşturmalıyız. Ancak bunları başardığımız zaman yaşanabilir bir Türkiye'yi kurabiliriz. Ama bugün dostlarımın arasında saymadıklarımız da düşmanlarımız olarak görmüyoruz. Dostlarımız vardır, ancak düşmanımız yoktur. Merhum Erbakan hocadan öğrendiğimiz de budur. Lideri olduğu siyasi partiler kapatıldığında dahi cumhuriyete olan bağlılığından geri adım atmamış, ülkeyi kutuplaştırmamıştır"  dedi.

 

“DAHA FAZLA DEMOKRASİ…”
Kemal Kılıçdaroğlu, ülkemizin içinde bulunduğu temel sorunların çözümünün ekonomik buhrandan çıkabilmemizin bir tek yolunun daha fazla demokrasi olduğunu belirterek şunları söyledi: "Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin parlamenter sistemle yeniden hakimiyetin kayıtsız şartsız milletin olduğu temel ilkesine uygun hale getirilmesinin herkesin düşüncelerini özgürce ifade edebilmesinin din  ve vicdan özgürlüğünün önündeki bütün engellerin kaldırılmasının, kimsenin ötekileştirilmediği, kimsenin dışlanmadığı bir ülke olabilmemizin bağımsız ve barışçıl bir dış politika uygulayabilmemizin, kamu istihdamında liyakatin esas olmasının, işçimizin ve çiftçimizin hakkını, alın terini kurumadan alabilmesinin, esnafımızın gününü bereketle geçirmesinin, sanayicilerin ve küçük ve orta boy işletmelerimizin gelecek endişesi taşımadan üretebilmesinin, kamu bütçesinin denetlenebilir ve şeffaf bir şekilde tüm vatandaşlarımızın  refahı doğrultusunda kullanılabilmesinin, terörün kalıcı olarak gündemden çıkarılmasının yegane yolu daha fazla demokrasidir."





FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI