Bugun...


Eyyüp AYDIN

facebook-paylas
KİME VE NEYE HİZMET EDİYORUZ?
Tarih: 14-10-2021 14:05:00 Güncelleme: 14-10-2021 14:21:00


Her türlü çıkar adına zulüm karşısında susanların, elde ettikleri makam, para ve güç adına yalan söyleyenlerin, yalanların üstünü örtenlerin, inkârcıların farkına vardığımız ve onlara hak ettikleri şekilde davrandığımız zaman, sahip olduğumuz gerçek gücün de farkına varmış oluruz. Hepimiz kendimize iyice bakalım. Hak etmediği halde her türlü yalanı ve sahteciliği bünyesinde barındıranlar, yerlerini muhafaza etsinler diye mi yazı yazmalıyız, yoksa halkın gerçekleri öğrenmesi için mi? Yazı yazanların yeri ve rolü toplumu aydınlatmak ise, peki toplumun emeğini sömüren, bulunduğu makamı kendi çıkarı uğruna kullananlar için sessiz mi kalmalıyız? Ve şu soruyu kendi kendimize sormalıyız. "Kime ve neye hizmet ediyoruz?"

 

ATATÜRKÇÜ OLMANIN AYRICALIĞI!
Ülkede bir dönem neredeyse FETÖ'cü olmayan kalmadı. Kimisi eteğinden, kimisi kıyısından, köşesinden, kimisi midesinden, kimisi aklından FETÖ'ye bulaşmış. Kimisi de makam, mevki, para için FETÖ'cü olmuş. Ama gelin görün ki, şimdi hepsi sütten çıkmış ak kaşık gibi, FETÖ'cülükle uzaktan yakından alakalarının olmadığını söylüyorlar. Bu FETÖ ülkede kandırmadığı kimse kalmamış. Bir tek Atatürkçüleri kandıramamışlar. Neden biliyor musunuz? Çünkü Atatürkçülerin; şeyhle, tarikatla, cemaatle, yobazla, din sömürüsü yapanla, çıkarcıyla, hainle asla işi olmaz. Atatürkçülerin yolu, Atatürk'ün gösterdiği çağdaş uygarlık yoludur. Onlar, cumhuriyetin kuruluş felsefesine hep bağlı kalmışlardır. Bugün cumhuriyetin değerleri ayakta duruyorsa, Atatürkçülerin sayesindedir. İşte Atatürkçü olmanın ayrıcalığı!

 

TARİKATLARDAN ELİNİZİ ÇEKİN!
Siyasetçiler; ellerini tarikat ve cemaatlerin üzerinden çekmediği sürece, Türkiye'nin başı dertten kurtulamaz. Siyasi partiler, tarikat ve cemaatleri hep oy deposu olarak gördüler. Bu tarikat ve cemaatler, iktidar kim olduysa veya olacaksa hep ona yakın oldular. Bu karşılıklı yakınlaşma karşılıklı tavizleri de beraberinde getirdi. Onlar istedikçe, iktidarlar verdi. Sonunda bu iş 15 Temmuz'da patlak verdi. Peki 15 Temmuz hain darbe girişiminden herkes gereken dersi aldı mı? Alındığını sanmıyorum. Hala bu tarikatlarla işbirliği içinde olanlar var. Bakın yarın seçimler olsun, bu siyasilerin ilk temas kuracakları yine tarikat ve cemaatler olacak.





FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI