Bugun...


Eyyüp AYDIN

facebook-paylas
İŞTE DEVLET ADAMI, İŞTE ÖNGÖRÜ!
Tarih: 30-08-2021 13:57:00 Güncelleme: 30-08-2021 13:58:00


Bu vatanı vatan yapan, bugünkü varlığımızı borçlu olduğumuz en büyük zaferimiz 30 Ağustos'un 99. yıldönümünü kutluyoruz. Kanımızla, canımızla kazandığımız 30 Ağustos "Zafer Bayramı ve diğer milli bayramlar; bugünümüze damga vuran, geçmişimizle duyduğumuz gururdur, şereftir, sevinçtir, renktir, cümbüştür, coşkudur, mutluluktur...
 
Atatürk, 30 Ağustos 1922'de kazanılan Büyük Zafer'in ikinci yıldönümünde yaptığı konuşmanın bir bölümünde şöyle diyordu:
"30 Ağustos Zaferi, Türk Tarihi’nin en önemli dönüm noktasıdır. Ulusal tarihimiz çok büyük, parlak zaferlerle doludur, ama Türk Ulusunun burada kazandığı zafer kadar kesin sonuçlu, yalnız bizim tarihimize değil, dünya tarihine yeni bir akım vermekte kesin etkili bir meydan savaşı hatırlamıyorum. Besbelli ki yeni Türk Devleti’nin, genç Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli burada sağlamlaştırıldı, ölümsüz yaşayışı burada taçlandırıldı. Bu alanda akan Türk kanları, bu göklerde uçuşan şehit ruhları, devletimizin, cumhuriyetimizin ölümsüz koruyucularıdır."

ATATÜRK NE DEMİŞ?
Atatürk'ün gece (29 Ağustos 1922), Afyon belediye binasının bir odasında Fevzi ve İsmet paşalarla harp vaziyetini gözden geçirdikten sonra der ki: "Üçümüz vaziyeti bir defa daha gözden geçirdik ve kesinlikle anladık ki, Türk'ün hakiki kurtuluş güneşi 30 Ağustos sabahı bütün parlaklığıyla doğacaktır."

26 Ağustos 1071 olmasaydı; bu vatan bizim olmazdı...
26 Ağustos 1922 olmasaydı; bu vatan bizde kalmazdı...
30 Ağustos olmasaydı; bugün bu topraklarda hür ve bağımsız yaşayan bir millet olmazdık...
Bugün neyimiz varsa, eğer bağımsız bir ülke kurmuşsak, hür vatandaşlar olmuşsak, şerefli insanlar gibi dolaşıyorsak, ülkemizi Batı'nın, vicdanımızı ve düşüncelerimizi Doğu'nun pençesinden kurtarmışsak, hepsini, her şeyi 30 Ağustos Zaferine borçluyuz.
30 Ağustos olmasaydı, Suriye, Afganistan, Libya, İran ve Irak olurduk. Sen ne büyüksün Atatürk, öyle bir cumhuriyet kurmuşsun ki, iç ve dış hainler var güçleriyle ne bu ülkeyi bölebildiler, ne de bu milleti parçalayabildiler. Asla emellerine ulaşamayacaklar! Büyük Taarruz, silahta ve parada tüm yoksulluğa rağmen yürekle, bilekte akılda zenginlikle zafere ulaşılmıştır. Bu vatan için ödenen bedeller ne yazık ki zaman zaman unutuluyor, ya da görmemezlikten geliniyor. Bu vatan, bu bayrak uğruna canını, malını, evladını feda eden ve önceliği vatan, millet, bayrak olan her bir Türk evladına sonsuza dek minnettarız...
30 Ağustos Zafer Bayramımız tüm ulusumuza kutlu olsun.





FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI