Bugun...


Eyyüp AYDIN

facebook-paylas
ACABA BİR GÜN!..
Tarih: 26-08-2020 17:27:00 Güncelleme: 26-08-2020 17:32:00


Güzeloluk Mahallesi, Yalı Caddesi, 1879 sokağa taşınalı tam 20 yıl oldu. Caddemizde ve sokağımızda acaba bir gün bağlı olduğumuz belediyenin hizmet araçlarını görebilecek miyiz diye yıllarca bekledik, hala da beklemeye devam ediyoruz. Bu 20 yıl içinde hiç mi hizmet gelmedi? Geldi de ama nasıl geldi? Yarım yamalak hizmet geldi. Aynı cadde ve sokağın bir  bölümüne hizmet gelirken, bir bölümüne "imar yok" diye hizmetten mahrum kaldık. Hiçbir şey yapılmasa dahi doğru dürüst asfaltta mı yapılamazdı? Taşındığımızda 56 yaşındaydım, bugün 76 yaşındayım. Diyorum ki, acaba bu dünyadan göçüp gitmeden ikamet ettiğimiz caddemize ve sokağımıza "adam gibi" hizmet geldiğini görebilecek miyim?

 

YALI CADDESİ


50 yılı aşkın meslek hayatımda, bunun 45 yılı Antalya'da geçti ve sürekli yaşadığım kentin sorunlarını yazıp durdum. Bu yazılarımın son zamanlarda bir bölümü oturduğum caddenin ve sokağın sorunları ile ilgili oldu. Zaman zaman yazılarımla, zaman zaman da mesaj ve telefonla ilettiğim hizmet talebimiz o meşhur Turunç Masa'da çakılıp kaldı. İşin garip tarafı, bu cadde ve sokağa ne Büyükşehir Belediyesi, ne de Muratpaşa Belediyesi sahip çıkıyor. Yalı Caddesi'nin sorunlarını ve Demirciler İçi'ne durak yapılmasını o kadar çok yazmışım ki,  meslektaşım Meriç Ateş, "ne zaman Yalı Caddesi'nden geçsem, ne zaman Demirciler İçi'ndeki durağa gelsem" Eyyüp Aydın kardeşim hep seni hatırlıyorum" diyor ve ekliyor: "Antalya Yalı Caddesi'nin sorunlarını ve Demirciler İçi'ne durak yapılmasını o kadar çok yazdın ki, seni hatırlamamak mümkün mü" diyor.  


Şimdi Kır Cami bölgesi imara açıldı. Umutlarımız arttı. Ancak doğru dürüst bir faaliyet yok. Caddemize ve sokağımıza hizmet gelecek diye 20 yıl bekledik. Galiba en az bi 10 yıl daha beleyecek gibi duruyor. Bakalım ömrüm, bağlı olduğumuz belediyenin hizmet araçlarını caddemizde ve sokağımızda görmeye yetecek mi?





FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI