Bugun...


Eyyüp AYDIN

facebook-paylas
İNSANOĞLU ÖLÜMÜ HATIRLADI!
Tarih: 25-03-2020 16:38:00 Güncelleme: 25-03-2020 16:38:00


Dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs belası; genç- yaşlı, zengin - yoksul, şan-şöhret-makam sahibi demeden herkesi vurdu. Yani insanları bir anlamda eşitledi.
İnsanoğlu kendisini dünya nimetlerine öylesine kaptırmıştı ki,  lüks yaşam pek çok insanın başını döndürüyordu. Hırs ve daha fazla para kazanma uğruna vicdanlarının sesini bile duyamaz hale gelmişlerdi. Adeta zalimleştiler, yokluğu, yoksulu görmediler ya da görmezden geldiler. Ölümü asla akıllarına bile getirmediler. Ta ki Koronavirüs belası çıkana kadar. Şimdi en baba adamlar, hali vakti yerinde olan insanlar sinmiş bir köşeye Koronavirüs'ten korunmaya çalışıyor. Daha doğrusu ölüm korkusu sarmış.
İnsan olarak fakir fakirliğine razı olmuyor, isyan ediyor. Zengin, mevcut durumuyla yetinmiyor, daha fazlasını istiyor. Bu hırsı uğruna her türlü adaletsizliği, haksızlığı, zulmü yapmaktan geri kalmıyor. Ülkesine, ailesine, topluma zarar verdiğini de unutuyor. İnsanoğlu zaman zaman öyle akıl almaz davranışlar sergiliyor ki, bir anda insan olduğunu unutuyor...


EN KÖTÜSÜ DE İNSAN ÖLÜMÜ UNUTTU!
Dünyaya dört elle sarılan insan, ölümle mücadele arayışlarına girmiştir. Aşırı zenginleşmenin insanları büyülediği ve herkese düşler kurdurduğu  bu zamanda ölmekten korkmak yada ölmek istememek ve ölmemek için ne gerekiyorsa yapmak peşindeler. Zenginlerin ve ünlülerin rol model konumuna yükseltildikleri bir devirde tüm değerler manzumesinin itibarını yitirdiği yerde virüs tabi ki zenginleri vuracaktı ve vurdu da!
Ölümü unutmak, ömrü uzatmıyor. Ölümü unutan insanı, ölüm unutmuyor. İnsan sadece unuttuğuyla kalıyor. Zannediyor ki, Yaratan istediği zaman değil de, kendi istediği zaman ölecek.


Aslında hepimiz için insanca yaşamamıza yetecek o kadar çok nasip, o kadar çok nimet, o kadar çok güzellik var ki bu dünyada. Ancak bu açgözlülük ve daha fazlasını elde etme hırsına dur diyecek sebep lazımdı. Onu da Koronavirüs yaptı.
Paraya, makama, şan ve şöhrete boğulanlar, çocukların savaştan ve açlıktan ölmesine seyirci kalanlar, her yıl milyonlarca insanı katleden zalimler birden bire ölümü enselerinde hissetmeye başladılar. Eyy Koronavirüs sen nelere kadirmişsin de haberimiz yokmuş!





FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI