Bugun...


Eyyüp AYDIN

facebook-paylas
BELEDİYELERİ SEKRETERLER YÖNETİYOR!
Tarih: 24-06-2020 20:26:00 Güncelleme: 24-06-2020 20:26:00


Antalya'daki belediyelerde görev yapan başkanlar dahil, genel sekreter ve yardımcılarına, başkan yardımcılarına, daire başkanlarına, şube müdürlerine bir gazeteci olarak ulaşmakta zorluk çekiyorum. Peki vatandaş nasıl ulaşacak? Belediye yöneticilerini ne zaman arasam, yerinde olmadıklarını söylüyorlar ve bıraktığım nota da geri dönüş yapmıyorlar. Geriye dönmeyen yöneticiden gelinde iş bekleyin. Aslında aranan yöneticinin geriye dönmesi saygı kuralının bir gereğidir. Karşıma çıkan sekreterler, "biz yardımcı olalım, talebinizi bize söyleyin" diyorlar. Eğer belediyeleri sekreterler yönetecekse, o zaman bu zevat o koltuklarda ne diye oturuyor? Tam bir çiftlik haline gelmiş belediye yönetimleri.

 

Bu acayip durum en çok CHP'li belediyelerde yaşanıyor. Kepez Belediyesi'ni bilmiyorum. Çünkü hiç muhatap olmadım. Oturduğum bölge itibariyle daha çok CHP'li belediyelerle muhatap oluyorum. Belediye yöneticilerini bugüne kadar  şahsı bir talebim için de aramadım. Bir gazeteci olarak, mutlaka bir yerde bir sorun vardır, o sorunun çözümüne yönelik bilgi almak ve bilgi vermek yönünde talebim oluyor. Belediyelerde gördüğüm ve yaşadığım bu sorumsuzluk ve laubalik örneğine meslek hayatımda ilk defa rastlıyorum. Zaten doğru dürüst hizmet yapmıyorlardı, şimdi de pandemi sürecine sığınıyorlar. Hizmet yapmak  için pandemi süreci bahane olmamalı...

 

Antalya halkı hizmet bekliyor. Ulaşım ve temizlik hizmetlerinden tutunda,   trafik denetiminden kaldırım işgallerine, yolların ve sokakların otoparka dönüşmesine kadar bir dizi sorun yaşanıyor. Nereye baksanız bir başıboşluk göze çarpıyor. Belediyelere iş yaptırmak, gerçekten deveye hendek atlatmaktan daha zor hale gelmiş. Pandemi süreci yaşanıyor diye belediyeler, yan gelip yatmak yeri değildir. İnsanlar öyle bir değişmiş ki, sorumsuzluk ve laubalik almış başını gitmiş. Hiç kimse görevini layıkıyla yapmıyor. Yalan-dolan, gününü gün etmek, sözünde durmamak, on numara olmuş!..





FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI