Bugun...


Eyyüp AYDIN

facebook-paylas
EN BÜYÜK BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN
Tarih: 28-10-2021 15:57:00 Güncelleme: 28-10-2021 15:57:00


Milletçe en büyük bayramımızı kutluyoruz. Büyük Atatürk’ün eseri, bir büyük devrim ve milletimize eşsiz bir armağan olan cumhuriyetimizin 98. yıldönümünü kutlamanın bir kez daha mutluluğu, coşku ve heyecanı içindeyiz. Bize bu cumhuriyeti ve bu büyük bayramı armağan eden Mustafa Kemal Atatürk’ü, şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz.

 

 

Hain düşünceler ne taraftan gelirse gelsin, hangi isim altında yürütülürse yürütülsün, hangi araçlar kullanılırsa kullanılsın, kimler desteklerse desteklesin, dost görünenlerinde düşman olanlarında oyununa gelmeden, “cumhuriyeti koruma” mücadelemiz nesiller boyu sürmüş ve sürecektir. Bazıları neden hep cumhuriyeti koruma endişesi taşıyorsunuz, diye soruyorlar. Çünkü bizim vatanımız çok kıymetlidir. Çünkü bizim vatanımız kıyıda köşede kalmış bir ülke değildir. Onlarca değişik kültürün yaşadığı önemli bir konumda ve dünyanın çok merkezi bir yerindedir. Bu yüzden düşmanı çoktur. Bu yüzden birçok ulusun gözü vardır. Bu yüzden sürekli çelme takmaya çalışıyorlar.

Türkiye için sadece bir yönetim şekli değil, aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olan cumhuriyet, getirdiği çağdaş reformlarla Türk insanının ufkunu genişletmiş, ekonomik, sosyal ve siyasal hayatımız görülmemiş bir dinamizm kazanmıştır.
Cumhuriyeti ayakta tutan yegane kuvvet; milletin kendisidir. Türk milleti, cumhuriyeti benimsemiş ve bütün değerlerine sımsıkı sarılmıştır. Ülkemizde son günlerde yaşanan gelişmeler karşısında, atalarımızın kanlarıyla sulanmış olduğu bu kutsal toprakları kanımızın son damlasına kadar korumalıyız. Bizlere emanet edilen cumhuriyete her zamankinden daha fazla sahip çıkmalıyız.

Cumhuriyetimizin temel hedefi; görevlerini yerine getiren, haklarını kullanabilen, özgüveni gelişmiş, üretken bireyleri topluma kazandırmak olmuştur.

 


Devlet halkın devletidir, üstün irade ve her türlü yönetim yetkisinin kaynağı millet iradesidir. Büyük Atatürk’ün ortaya koyduğu  “Egemenlik, kayıtsız, şartsız milletindir” ilkesi, devletin ve rejimin temelini oluşturmaktadır.

Bizler, cumhuriyeti korudukça cumhuriyetimizin nice yıldönümleri huzur ve mutluluk içinde kutlanacaktır. Türk insanı bu günlere nasıl geldiğini unutmayacak ve şanlı geçmişini koruyarak aydınlık geleceğine sımsıkı sarılmaya devam edecektir. Özellikle gençlerimize; bu bayramı niçin kutladığımızı, bu günlere nasıl gelindiğini, tarihimizi, kültürümüzü iyi anlatmamız gerekiyor.  
 
Türkiye Cumhuriyeti, önünde uzanan aydınlık yolda, emin adımlarla ilerlemeye devam edecek, benimsediği evrensel ilkeleri muhafaza ederek, uygar dünyanın onurlu bir üyesi olmak için verdiği kararlı mücadeleyi sürdürecektir.

Cumhuriyet Bayramı ve demokratik cumhuriyetimiz Türk milletine ve kendisini bu ülkenin yurttaşı kabul ederek bu gururu, bu sevinci paylaşan, vatanı, milleti, bayrağı ve Türkiye cumhuriyeti ile gurur duyan herkese kutlu olsun...





FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI