Bugun...


Eyyüp AYDIN

facebook-paylas
YAŞANABİLİR BİR ANTALYA ÖZLEMİ!
Tarih: 01-07-2021 15:10:00 Güncelleme: 01-07-2021 15:10:00


Antalya halkı, öyle büyük projeler istemiyor. İlla da büyük bir projeyi hayata geçirmeyi düşünüyorsanız, önünüzde yarım kalmış Düden gibi çok önemli bir proje var. Sadece bu projeyi hayata geçirmek, gerçekten Antalya'yı marka ve yaşanabilir bir kent yapar. Masanızda bu ve buna benzer projeniz yoksa, 0 zaman Antalya'yı günübirlik rahat yaşanabilir düzenli ve denetimli bir kent haline getirin. Bu da çok zor değil.

Antalyalı; başta altyapı, trafik ve ulaşım sorunu çözülmüş, yolları kaymak gibi asfaltlanmış, kaldırımları ve parkları bakımlı, cadde ve sokakları otopark olmaktan arındırılmış düzenli, disiplinli, denetimli bir kentte yaşamak istiyor.  Bu da her Antalya'nın yaşanabilir bir Antalya özlemidir.

Geçmiş belediye yönetimleri Antalya'nın bu yüzüne dönüp hiç bakmadı, baktıysa da bunları basit sorunlar gibi algıladı. Ama o basit sorunlar bugün Antalya'yı içinden çıkılamaz hale getirdi.
 
Umarım mevcut belediye başkanları bunlardan gereken dersi çıkarmıştır. Antalya'yı yaşanabilir bir kent haline getirmek, her belediye başkanının hedefi olmalıdır. Ama bugün trafik çilesinden, otopark sorunundan, yol fukaralığından Antalya yaşanmaz bir kent haline geldi. Kenti güzelleştirmek o kadar zor değil. Öyle paraya pula, plan ve projeye gerek yok. Pandemi süreci de bahane olmamalı. Ciddi bir çevre düzenlemesiyle bu işler pekala yapılabilir. Belediyelerin bunu yapacak hem gücü, hem de her türlü imkanı var. Yeter ki istenilsin...

 

Antalya'nın bugün için en önemli sorunu, yol ve trafiktir. Yıllardır trafik ve yol sorunu çözülmeyen Antalya'nın, gelecekte bu iki sorunun çözülmesine dair bir umut ışığı da görünmüyor. Günün her saatinde yaşanan trafik çilesi Antalyalıları canından bezdirdi. Peki çare ne? Çare, Antalya'nın trafik ve yol sorununu çözecek iradenin ortaya konulmasıdır. Ancak bu iradeyi bugün için göremiyoruz. Süslü kaldırımlar yapmaktan önce yeni yollar açın, mevcut yolları adam gibi asfaltlayın yamalı bohça olmaktan kurtarın. Belediye başkanları toplu taşıma araçlarına binmedikleri için bilmezler. Toplu taşıma araçlarında bozuk yollar yüzünden insanın içi dışına çıkıyor. Çok mu zor yolları kaymak gibi asfaltlamak? Kaldı ki asfaltı kendiniz üretiyorsunuz. Antalyalı, siz belediye başkanlarını hizmet etsin diye seçti.  Yol medeniyet diyoruz. Ama medeniyetin M'si yok Antalya'da. Trafiği rahatlatacak alternatif yollar açın, trafik ve otopark sorununu çözün, mevcut yolları da turizm kentine yakışır hale getirin. Bu da her Antalyalının hakkıdır.





FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI