Bugun...


Eyyüp AYDIN

facebook-paylas
PARA CEZASI CAYDIRICI OLACAK MI?
Tarih: 18-01-2021 17:38:00 Güncelleme: 18-01-2021 17:38:00


Geçtiğimiz günlerde Antalya'da Düden Şelalesi  çevresinde ve Düden Çayı'nda meydana gelen köpürme ve kötü koku, merkezdeki Cırnık Köprüsü'ne, oradan da denize kadar ulaştı. Köprünün bulunduğu bölgede kirli su nedeniyle binlerce balık su yüzeyine çıkarak telef olmuştu. Bu durum, bölge halkı tarafından da tepkiyle karşılanmıştı.


Düden Şelalesi'nin döküldüğü yerin 100 metre aşağısındaki kaynak çıkış noktasında oluşan köpüğün neden olduğu kötü koku meydana gelmiş, aynı durum Düden Çayı'nın üzerinde bulunan Cırnık Köprüsü'nün olduğu noktada da benzer görüntüler ortaya çıkmıştı.

 

Antalya'da binlerce balığın ölümüyle ilgili Valilik talimatıyla Düden Çayı ve çevresinde 5 adet atık geri kazanım tesisinde denetim yapılmış, denetimlerde 4 geri kazanım tesisin yıkama sularını yaklaşık 70-80 metre derinlikte yeraltı suyuna verdiği tespit edilmişti. Tesislere idari para cezası uygulanırken söz konusu deşarj noktaları da kapatılmıştı. Kaldı ki  Antalya'da yeraltı sularını içme ve sulama suyu olarak kullanan çok sayıda vatandaş var. Ancak bu sorumsuzluğun karşılığı verilen idari para cezasıyla geçiştirilemez. İsimleri açıklanmayan bu tesislere geçici süreyle kapatma cezası verilmeliydi. Çünkü verilen idari para cezasının caydırıcı olacağını sanmıyorum.

 

Binlerce balığın ölümüne ve Düden Çayı'nın  ve oradan da denizin kirlenmesine neden olan söz konusu tesislerin, bir süre sonra atıklarını yeniden yeraltı suyuna vermeyeceğini kim garanti edebilir? Onun için bu tesislere verilen ceza sadece idari para cezasıyla geçiştirilemez. Çevreden sorumlu Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, özellikle Organize Sanayi bölgesinde bulunan tesislerde denetimlerini aralıksız olarak sürdürmelidir.

 





FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI