Bugun...


Eyyüp AYDIN

facebook-paylas
YANGIN HABERLERİNDEN RAHATSIZ OLDULAR!
Tarih: 08-08-2021 16:31:00 Güncelleme: 08-08-2021 16:31:00


Türkiye'yi kasıp kavuran can ve mal kaybına neden olan tarihin en büyük orman yangını yaşanıyor. Bu orman yangınlarıyla ilgili haber ve görüntülerden, vatandaşın feryatlarından siyasi iktidar neden rahatsız oluyor? Siyasi iktidar rahatsız olur da, RTÜK durur mu? Hemen harekete geçti ve orman yangınlarıyla ilgili haber ve görüntülere kısıtlama getirmeye çalışıyor. Öylesine bir orman yangını ki, sadece insanlar canını, evini, malını, hayvanını kaybetmekle kalmadı, orman varlığımızı ve orman canlılarını kaybettik.

 

Bu yangında acının tarifi yok, hiçbir zaman da olmayacak. Bundan daha büyük felaket olur mu?  Böylesine büyük bir yangın felaketiyle ilgili haber ve görüntü yapılmayacakta ne zaman yapılacak? Ha provokasyona yönelik haber yapılıyorsa, onun da önüne devlet olarak sen geçeceksin. Yangınlarla ilgili tümden haber ve görüntülere yönelik kısıtlama getirmek, insanların gerçekleri öğrenme hakkını yok saymak anlamına gelir. Buna hiç kimsenin hakkı yoktur. Hem sonra ortada yaşanan bir gerçek var. Ormanlarımız cayır cayır yandı yanıyor, canımız  malımız yok oldu acımız çok büyük. Bu acı karşısında insanlar feryat etmesin de ne yapsın? Yaşanan pek çok kaza ve doğal afetlerde olduğu gibi, bu yangın afetiyle ilgili süreci siyasi iktidar olarak yönetemedi. Orman yangınlarına devlet kurumları hazırlıksız yakalandı. Sorumluluğu büyükşehir belediyelerine yüklemeye kalktılar. Yangın haberlerinden ve vatandaşın feryatlarından rahatsız oldular. Devleti liyakat esasına göre yönetmezseniz, hem felaketin boyutu ikiye katlanır, hem vatandaşın feryadı ayyuka çıkar... Yaşanan budur!

 

VATANINA SAHİP ÇIK!

Türk - Türkçe - Atatürk'çe, düşünen, ebedi Başkomutan Atatürk devrimi ve ilkelerine ruhuyla bağlı, her şey vatan için diyenler ve kahraman Türk ordularına, Türk polisine kanıyla canıyla bağlı "Ne Mutlu Türküm Diyene" sözünde ve ülküsünde birleşenler; ya bu ülkenin birliğine, dirliğine, bayrağına, tüm kaynaklarına hep birlikte sahip çıkacağız, ya da bu ülkenin göz göre göre bölünmesine, talan edilmesine, yakılıp yıkılmasına seyirci kalacağız! Yok seyirci kalmayacağım diyorsan, ülkede yaşananlara ve oynan oyunlara karşı duyarsız kalma!

Bugün orman yangınlarıyla, yarın vatanımızın her köşesi, her karış toprağı elden gidebilir. Unutmayalım ki, Atatürk'ün dediği gibi, "Dünyada her millet, icraatına tahammül ettiği hükümetin mesuliyetine ortak sayılır."





FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI