Bugun...


Eyyüp AYDIN

facebook-paylas
ADALETİ ARIYORUZ...
Tarih: 17-06-2021 18:55:00 Güncelleme: 17-06-2021 18:55:00


Sokağa çıkıp "bu ülkede adalet var mı" diye sorsanız, inanın tek bir Allah'ın kulu  "var" diye cevap vermesi mümkün değil. 50 yılı aşkın meslek hayatımda adaletin bu kadar aranır hale geldiğini görmedim. Devlet ve toplum hayatımızda bu kadar önemli olan adaleti ne yazık ki kaybetmiş durumdayız. Ülkenin Ana Muhalefet Lideri geçtiğimiz yıl "adalet arayışı" için yollara düştü, hak-hukuk- adalet için Ankara'dan İstanbul'a 25 gün süren yürüyüş yaptı. Bu adalet yürüyüşü dünyada çok büyük ses getirince, herkes bundan sonra adalet tecelli eder diye düşündü. Ancak yaşanan pek çok olayda olduğu gibi, Soma maden ocağı kazasında ve tren kazalarında adalet yerini bulmadı. Adalet yürüyüşüne rağmen, adalet konusunda değişen hiçbir şey olmadı. Her alanda adaleti aramaya devam ediyoruz..

 

Peki dilimizden düşürmediğimiz nedir bu adalet? Her gün duyup, üzerinde düşünmeden ve kafa yormadan geçtiğimiz bir kavram mı, yoksa günlük yaşamımızı etkileyen, varlığını sadece hukuk kitaplarında ve siyasetçilerin nutuklarında değil de gerçek yaşamda gösteren bir kavram mıdır ADALET?
Aslında adalet; devlet ve toplum hayatını kucaklayan, sistemin arızasız çalışmasını sağlayan, insanlara güven duygusunu aşılayan, haksızlıklara göğüs geren bir kavramdır. Eğer devlet ve toplum hayatında adaleti tesis edememişseniz, demokrasi, hukuk ve özgürlükler hiçbir işe yaramaz. Devlet asla adaletsizlikle yönetilemez. Adaletin olmadığı yerde güven sarsılır, güvenin olmadığı yerde de kargaşa ve kaos olur.

 

Aslında adalet; Türkiye'nin görkemli adliye saraylarında dağıtılır da, ancak bu adaleti dağıtacak ve savunacak vicdanlı, bağımsız ve tarafsız hakim ve savcılara ihtiyaç var. Ancak bunu toplum ve devlet hayatımızda göremiyoruz. Bugün Türkiye'de yaşanan tüm sıkıntıların tek sebebi adaletsizliktir. Yargıda, yürütmede, yasamada, medyada yaşanan adaletsizlikler çok büyük gerginliklere neden oldu ve oluyor. Ülkede bu kadar çok gerginlik ve ayrışma yaratırsanız, bu da toplumun tüm katmanlarına, oradan da hukuk dışı yollara kadar yansır. Peki çare ne? Çare, adaleti her alanda ve her konuda tesis etmek!.. Adalet olmadan huzurun olmayacağı artık beyinlere iyice kazınması lazım...





FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI