Bugun...


Eyyüp AYDIN

facebook-paylas
GENÇLERE ÖĞÜT!
Tarih: 10-09-2022 19:52:00 Güncelleme: 10-09-2022 19:52:00


İnsani, ahlaki ilkelere, toplumun birlikte yaşayarak ortaya çıkarmış olduğu evrensel, tarihi, rasyonel değerlere, düşünceye değer verin, sahip çıkın, milletinizin ve inancınızın değerlerine bağlı kalın.

Hak ve adaletin en üst değer olduğunu, hakkın, adaletin, liyakatin, sorumluluğun olmadığı yerde özgürlüğün, özgür düşüncenin olmayacağını, böyle bir durumda ülkede ahlaksız, ikiyüzlü, başıboş, çıkarcı, fırsatçı, düzenbaz insanların türeyeceğini, güçleneceğini ve onların hegemonyasında yaşamak zorunda kalacağınızı unutmayın.

İnsani, ahlaki, toplum tarafından kabul görmüş evrensel değerlerin dışında hiç kimsenin sizi uyarmasına, siyasi görüşüyle, ideolojisiyle, konuşmasıyla, tavrıyla, beden diliyle, yüz ifadesiyle, ses tonuyla üzerinizde üstünlük, baskı kurmasına, aklınızı, yaşam tarzınızı, değerlerinizi, inancınızı başkalarına  İnancınızı iyice öğrenin, inancınız doğrultusunda size bildirilen yasakları, emirleri, tavsiyeleri hayatınıza geçirmeden önce, gerçekten Allah’tan olup olmadığını iyice araştırın, Allah’tan geldiğine emin olduğunuz takdirde bu doğrulara sımsıkı sarılın.

Unutmayın ki; dünyanın her ülkesinde dini, insani, milli değerler yoğun biçimde istismar edilmektedir. Bu nedenle güya din adına size dayatılan, dikte edilen her türlü yalandan ve din alıp, din satan dincilerden uzak durun. Din adına yola çıkıp ahlaki, insani, toplumsal değerleri ikinci plana iten, çıkarcı, dünyevileşmiş, aşırı derecede tarafgir ve şekilci olanların kendilerini de, anlayışlarını da reddedin.

Kişileri ön plana çıkardığınız zaman dini ve milli bütün değerlerinizin ikinci planda kalacağını, bunun da size, çevrenize ve ülkenize zarar vereceğini unutmayın.

Yüreğinizde sevgi olsun, başkalarına haksızlık, saygısızlık etmeyin, kimseye zarar vermeyin, kimseyi aldatmayın, kimseyi gözünüzde büyütmeyin, kimseyi küçük görmeyin, kimseyi sömürmeyin, kimseyi kullanmayın ve bütün bunların size yapılmasına da izin vermeyin.


Makam, mevki,  para, parti,  taraftar gücüne tapmayın. Dürüst olun, ahlaklı olun, iyiyi kötüden, helali haramdan ayırt edin, hırsa kapılmayın, kendinizin veya yakınlarınızın aleyhine bile olsa doğrudan yana olun, karşınızda düşmanınız bile olsa adaletten asla şaşmayın, ilkelerinizi, değerlerinizi çiğnetmeyin ve üç kuruşluk dünya menfaatine satmayın. Kendinizle gurur duyun ama asla kibre ve hırsa kapılmayın.





FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI