Bugun...


Eyyüp AYDIN

facebook-paylas
ATATÜRK TÜRK MİLLİYETÇİSİYDİ!
Tarih: 29-07-2020 17:21:00 Güncelleme: 29-07-2020 17:21:00


Atatürk'ün milliyetçilik anlayışı; hem çağdaşlaşmayı ve uygarlığı, hem de kendi milli benliğimize ve kişiliğimize sahip çıkmamızı gerektirir. Atatürk'ün izinde olan her Türk milliyetçisi, Türk milletinin bağımsızlığını, hürriyetini, bütünlüğünü korumayı, onu durmadan güçlendirip yüceltmek için çalışmayı kutsal bir görev sayar.


Tam anlamıyla inançlı bir milliyetçi olan ATATÜRK, fikir ve devlet adamı olarak, acı günler yaşayan Türk milletini yeniden güven duygusuna kavuşturmuş; Osmanlı Devleti'nin çöküş dönemlerinde bir kısım yarı aydınların yüreğini kaplayan aşağılık duygusunu yok edip bütün millete Türk olmanın mutluluğunu ve gururunu duyurmuş; Türk milliyetçiliğini şahlandırmış ve doğru bir çizgiye yerleştirmiş bir liderdir. ATATÜRK'ün birleştirici, toplayıcı, yüceltici, çağdaş ve medeni milliyetçilik anlayışı, bugün de milli beraberlik ve bütünlüğümüzü her türlü saldırıya karşı korumak, Atatürkçülüğe aykırı çeşitli totaliter ideolojiler karşısında ve başka milletlerle ilişkilerimizde doğru yolu bulmak için sağlam bir rehberdir.


Türk ve Türkçülük düşmanlarının en büyük yalanlarından birisi Atatürk'ün Türk milliyetçiliğini inkar etmeleridir. Yıllardır planlı ve sistemli bir şekilde Atatürk sosyalist Kemalizm ise sol ideoloji şeklinde gösterilmiştir. Şimdilerde "ulusalcı" diye geçinenler, geçmişte bu tezin en büyük savunucularıydı. Ne Atatürk sosyalisttir ne de Kemalizm sol ideolojidir. Atatürk kendi ifadesiyle TÜRK MİLLİYETÇİSİYDİ. Tarihi gerçekler her zaman yalancıların suratına tokat gibi çarpar ve çarpmıştır. Atatürk'e dil uzatanların ne dediklerine değil, kökeni nereden geldiğine bakın! O zaman Atatürk düşmanlarının kim ve kimler olduğunu çok daha iyi anlarsınız.


ATATÜRK'ÜN TÜRKLÜK HAKKINDAKİ SÖZLERİ
"Biz doğrudan doğruya millet severiz ve TÜRK MİLLİYETÇİSİYİZ. Cumhuriyetimizin dayanağı Türk topluluğudur. Bu topluluğun fertleri ne kadar Türk kültürüyle dolu olursa, o topluluğa dayanan cumhuriyet de o kadar kuvvetli olur."


 "Ben her şeyden önce bir TÜRK MİLLİYETÇİSİYİM. Böyle doğdum. Böyle öleceğim. Türk Birliği'nin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. TÜRK BİRLİĞİNE İNANIYORUM, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk Birliğiyle açacaktır. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır. Türk'ün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek."
"Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır."





FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI