Bugun...


Eyyüp AYDIN

facebook-paylas
ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN
Tarih: 23-11-2021 15:40:00 Güncelleme: 23-11-2021 15:40:00


İyi ki Öğretmenler Günü var da, yılda bir kere de olsa öğretmenlerimizi hatırlama fırsatını buluyoruz. Öğretmen, öğreten insan demektir. Onun yüreği, bakışı, sevgisi farklıdır. Hangi yaşta olursak olalım, bizleri yetiştirip bugünlere getiren öğretmenlerimize çok şey borçluyuz.

Her geçen gün şunu daha iyi anlıyoruz ki, ancak iyi bir eğitimle çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceği şekillenebilir. Bunu sağlayacak olan da hiç kuşkusuz öğretmenlerdir. Bilgisi, donanımı, başarılarından ziyade öğrencilerine her zaman insanca yaklaşan; onlara iyiyi ve doğruyu aşılama gayretine dönüştüren öğretmenler birçok insanın hayatında son derece kıymetli bir konumda kendilerine yer buluyor. Öğrenciyi anlayan, ona ailesinden biri kadar sıcak davranan, gerektiğinde sıkıntılarını veya sevinçlerine ortak olan, en önemlisi ona faydalı bilgiler veren ve bunları sadece öğretmekle kalmayıp öğrenmeyi de sevdiren, dolayısıyla gelecekteki eğitim hayatına büyük katkıda bulunan öğretmenlerin hakkı hiçbir zaman ödenemez.

Yıl 1924... Atatürk Samsun gezisindeydi. Kendisine eşlik eden gazeteciler, "nereden ilham aldığını, kimlerden kuvvet aldığını" sordular.

Hiç cevap vermeden ayağa kalktı, kendisini karşılayan kalabalığa doğru bir kaç adım attı, "hoş geldiniz" diyerek fötr şapkalı birinin elinden tuttu. Sonra da gazetecilere dönerek şu cevabı verdi:

"Bizler dünyaya geldiğimiz zaman, bu topraklar üzerinde yaşayan herkesle birlikte, yok edici bir zorbalığın pençesindeydik. Ağızlar kilitlenmişti. Öğretmenler yalnızca bir noktayı dimağlarına yerleştirmek zorunluluğunda tutuluyordu: Benliğini, her şeyini unutarak, bir korkunç hayale boyun eğmek, onun kulu kölesi olmak... Bununla birlikte hatırlamak gerekir ki, o baskı altında bile, bizi bugünler için yetiştirmeye çalışan gerçek ve fedakar öğretmenler eksik değildi. Şimdi burada bir büyük kişiye rastladım. Nakiyüddin Bey, askeri rüştiye birinci sınıfında öğretmenimdi. Bana henüz ilk bilgileri öğretirken, gelecek için ilk düşüncelerimi de vermişti. Baylar, açıklamak isterim ki; ilk esin kaynağı, ana baba kucağından sonra, okuldaki öğretmenin dilinden, vicdanından, eğitiminden alınır."

Öğretmen; sevgiye kantar olmadığını bilir. Verdikçe verir...

Öğretmen; bilgi ve saygıyla yüklüdür...

Öğretmenin üç yüreği vardır: Birinci yüreği sevgiyle doludur, ikinci yüreği saygıya dayalı hoşgörüyle doludur, üçüncü yüreği bilgi-ışık- aydınlıkla yüklüdür. Sevginin, saygının ve bilginin hamalı olan tüm öğretmenlerimizin, 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun.





FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI