Bugun...


Eyyüp AYDIN

facebook-paylas
LİDER NASIL OLMALI?
Tarih: 25-01-2023 18:57:00 Güncelleme: 25-01-2023 18:57:00


"Lider nasıl olmalı” diye sorduğumuzda, illa da Atatürk gibi bir lider olması mümkün değil. Hiç kimse Atatürk gibi olamaz. En azından Atatürk gibi düşünmeniz, Atatürk gibi yaşamanız, Atatürk gibi sevmeniz, Atatürk'ün yolundan gitmeniz, dünyanın örnek aldığı Atatürk'ü örnek almanız hiç kuşkusuz sizi iyi ve güçlü bir lider yapmakla kalmaz, herkesin saygı duyacağı bir lider yapar. Öyle saraylarda ve altın varaklı koltuklarda oturup halktan kopuk lüks içinde yaşan biri asla halkının nezdinde ne iyi ve güçlü bir lider olur ne de ülkesine itibar kazandırabilir. Lider olmak bir koltuğa hapsolmak demek değildir. İyi ve güçlü bir lider her şeyden önce vizyon sahibi olmalı. Rekabetçi ve iş birliği içinde olabilmeli, bilime ve eğitime yatırım yapmalı, özgür iradeye saygılı olmalı, en önemlisi bütünün iyiliği için çalışmalıdır. Halkını adaletle yönetmeli, saltanat ve şatafattan kaçınmalıdır. Hoşgörü ve sevecen olmalı...

 

Her gün TV'lerde yüzü öfkeden gerilmiş, kararmış, sürekli tehditler savuran, hakaret içeren bir dil kullanan, bağırarak konuşan, toplumu ötekileştiren, kutuplaştıran bir lider görmek istemiyoruz. Bugün bizi yöneten liderleri; bir türkü, bir şarkı söylerken, bir müzik aleti çalarken, halay çekerken, zeybek oynarken, keyif dolu bir kahkaha atarken, sevecen ve kucaklayıcı bir tavır içinde olmalarını görmek istiyoruz. Liderleri; bir sanat eserini yorumlarken veya operada, tiyatroda, sinemada görmek istiyoruz. Bisiklete binerken, evinde bir aleti tamir ederken, torunlarını ya da başka çocuklara masal anlatırken, onların başını okşarken, yaşlı evlerini, çocuk yuvalarını ziyaret ederken görmek istiyoruz. Bir kitap okurken, müzik dinlerken görmek istiyoruz. Eşiyle birlikte bir parkta gezerken, AVM'lerde alışveriş yaparken, sevimli hayvanları kucaklarına alıp onları severken, okşarken görmek istiyoruz. Böyle bir lider profilini gelişmiş, demokratik ve çağdaş ülkelerin hemen hepsinde görüyoruz da bizde neden görmüyoruz?

 

Bakın 57 yıl yaşamış kısacık hayatında Atatürk'ün onca mücadeleye, savaş yıllarına rağmen kalan zamanlarında binlerce kitap okurken, türkü söylerken, zeybek oynarken, dans ederken, yüzerken, kürek çekerken, salıncakta sallanırken, çocukları severken, öğretirken, traktörün başında tarla sürerken sayısız video ve fotoğraflarını görüyoruz. Neden bugün bizi yöneten liderlerin yok? Kaldı ki Atatürk'ü, bütün zorluklara, ağır koşullara rağmen küfürlü konuşmasına ve nefret dili söylemlerine dair hiçbir kaydı da yok. İşte lider olmak böyle bir şey!..





FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI