Bugun...


Eyyüp AYDIN

facebook-paylas
ATATÜRK'ÜN BÜYÜKLÜĞÜ!
Tarih: 11-11-2022 17:12:00 Güncelleme: 11-11-2022 17:12:00


Büyük komutan, büyük devlet adamı, reformcu, cumhuriyetin mimarı, halk adamı, Türk ulusunun Ata’sı ebediyete intikal edeli 84 yıl oldu. Ülkemizde yaşanan iç ve dış gelişmeler karşısında, seni daha çok özlüyor ve daha çok arıyoruz Atam!

 

Halâ o, acıklı ağıtlar dudaklarınızda,
halâ oturmuş, 10 Kasımlarda bana ağlıyorsunuz?
Uyanın artık diyorum, uyanın, uyanın!
Uluslar, fethine çıkıyor, uzak dünyaların…
Mustafa Kemal'i anlamak göz boyamak değil,
Mustafa Kemal ülküsü, sadece söz değil…

 

Atatürk'ün büyüklüğü için söylenecek kelime henüz bulunamadı. Öyle büyük bir insan ki, yaşadığımız her olayda O'nun varlığını, devlet adamı vasfını arıyoruz. Ölümünün üzerinden 84 yıl geçmesine rağmen, fikirleriyle yaşayan ve ülkenin geleceğine hala yön veren dünyada bir başka lider yoktur. İşte Atatürk'ün büyüklüğü buradan ileri geliyor. Ama bugün bazı kesimler Atatürk'ün büyüklüğünü hala anlayabilmiş değiller.

 

Ülkeyi yönetenler; darbe girişimi, terör saldırıları, dış tehditler ve ekonomik kriz gibi sorunlar karşısında bocalamış durumda. Bunlar Kurtuluş Savaşı'nda ve sonrasında ülke yönetiminde olsalardı acaba ne yaparlardı? Atatürk, savaş sırasında ve sonrasında bütün zorluklara rağmen bu ülkeyi yoktan var ederek, ümmetten millet yaratarak, cumhuriyeti kurmuş ve bugün bu cumhuriyet üzerinde hür ve bağımsız olarak yaşıyoruz. İşte Atatürk bunun için büyük devlet adamıdır! Atatürk’ü anlamak için, O’nun yaptıklarını, Türk tarihini ve yakın tarihi çok iyi bilmek gerekir.

 

Çağdaşlaşmanın mimarı olan Atatürk’ün koyduğu ilkeler donmuş, gelişmez kalıplar değildir. O, katı bir doktrin kurmamıştır. Atatürkçü olan olmayan herkes, O’nun ülkemize getirdiği çağdaş anlayış ve kurumları sadece korumak değil, sürekli olarak geliştirmek ve ileriye taşımak zorundadır. Çünkü Atatürk’ün uygarlık yolu; demokrasidir, bağımsızlıktır, özgürlüktür, milletin refah ve mutluluğudur.

 

TARİH ÇOK BÜYÜKLER GÖRDÜ. İSKENDER’LERİ, NAPOLYON’LARI, WASHİNGTON’LARI GÖRDÜ. FAKAT YİRMİNCİ YÜZYILDA BÜYÜKLÜK REKORUNU ATATÜRK, BU TÜRKOĞLU TÜRK KIRDI. (L’ILLUSTRATİON – FRANSA)





FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI