Bugun...


Eyyüp AYDIN

facebook-paylas
2022 YILI ZOR GEÇECEK!
Tarih: 30-12-2021 17:58:00 Güncelleme: 30-12-2021 17:58:00


2022 yılı, 2021'den çok daha zor geçecek. 2021 yılına ekonomik kriz ve pandemi damgasını vurdu. 2021 yılında siyasi gerginliklerin yaşanmasının yanı sıra, ekonomik kriz sonucu pek çok insan işini ve aşını kaybetti.  Umarım 2022 yılında yeni bir dönem başlar ve yaşadığımız sıkıntılardan milletçe kurtuluruz.

Her yeni yıl geldiğinde umutlarımız da tazelenir ama o umutlarımız bir türlü gerçeğe dönüşmez. Hatta pek çoğumuz bir önceki yılı mumla arar duruma geliriz. Hep zor süreçten geçiyoruz diyoruz. Ama yıllardır ne bu zor süreçler bitiyor, ne de sorunlarımız çözüme kavuşuyor. Her yıl sorunlarımız katlanarak bir sonraki yıla kalıyor. Aslında yaşadığımız sorunlar bellidir ve de çözümsüz değildir. Yeter ki, siyasi irade iktidarıyla, muhalefetiyle yüzünü ülkenin sorunlarına çevirsin. Siyaset kurumu özellikle iktidar partisi gerginlikten, kutuplaşmadan, ayrıştırmadan beslenir hale geldi. Bu tür politikalar bugüne kadar ne ülkeye, ne de millete bir hayrı olmadı.

Her yıl tazelenen umutlarımız, beklentilerimiz her ne kadar 2022 yılına kalsa da, 2022 yılının gelmiş geçmiş yılların en zor yılı olacak. Yaşadığımız ekonomik kriz bütün kesimleri vurdu, yoksulluk ve işsizlik iyice arttı, insanlar askıda ve ucuz ekmek kuyruğunda, pazar artıklarını toplayarak yaşam mücadelesi verir hale geldi.

Ülke olarak, toplum olarak en çok ihtiyaç duyduğumuz, en çok eksikliğini hissettiğimiz şey, hiç şüphesiz ki adalet ve toplumun refah düzeyi olmuştur. Kavgacı, baskıcı, korkutucu bir siyaset  yerine, hiç değilse ayrıştırıcı siyaset dilinden arınmış, hoşgörülü ve iyimser olmak, toplumu bir nebze olsun rahatlatacaktır.

Hepimiz biliyoruz ki, her gelen yeni yıl, bir önceki yılı aratıyor. Yeni yıllar hiçbir zaman umut yılı olamadı. Sadece  belli bir kesim için yılbaşı akşamı mutlu olmak yetmiyor. Koskoca bir yılı bütün zorluklarıyla, acılarıyla ve üzüntüleriyle göğüsleyebilecek insanları da düşünmeliyiz... Her ne kadar hepimizi derinden üzecek gelişmeler olsa da, her ne kadar yeni yıl bir öncekini aratsa da, gelin sevgiyi, hoşgörüyü elden bırakmayalım. Ekonomik krizden iyice bunalan insanların, siyasi gerginliklerle, ayrıştırıcı bir dille daha fazla huzurlarını bozmayalım. 2022; ülkemiz için, milletimiz için adaletin, hukukun, huzurun, barışın, refahın  ve mutluluğun egemen olacağı bir yıl olması dileğiyle, yokluğun, yoksulluğun, işsizliğin tümden bitmese de, daha az yaşanacağı bir yıl olmasını diliyorum.





FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI