Bugun...


Eyyüp AYDIN

facebook-paylas
BİR ZAMANLAR ANTALYA YEREL BASINI!
Tarih: 15-11-2022 18:48:00 Güncelleme: 15-11-2022 18:48:00


Antalya'nın en eski yerel gazetelerinden İstiklal Mücadelesi döneminde zor şartlar altında yayın hayatına başlayan Antalya Gazetesi ile daha sonra yayın hayatına merhaba diyen Hürses Gazetesi, Şelale Gazetesi, İleri Gazetesi vardı. Bir de beşinci gazete olarak benim Sorumlu Yazı İşleri Müdürü ve Genel Yayın yönetmenliğimde yayın hayatına başlayan Ekspres Gazetesi vardı. Bugün bu gazetelere değişik isim altında yenileri eklendi ve onlarca internet haber siteleri yayın hayatına başladı. Bu gazetelerden sadece Hürses, İleri ve Ekspres gazetesi halen yayın hayatını sürdürmekte. Ancak her üçünün de sahipleri el değiştirdi.

Hava Adison'un ölümünden sonra Antalya Gazetesi sahipliği Emel ve Sevgi Taner kardeşlere geçti. Ancak onlar da bu dünyadan göçüp gittiler, gazeteleri de tarih oldu. Daha sonra Şelale Gazetesi Sahibi Sadrettin Tunca da rahmetli oldu ve onun da gazetesi artık yok. İleri Gazetesi Sahibi Suphi Neşet Türel de rahmetli oldu, gazetesi el değiştirdi ama yayın hayatını sürdürüyor. Suphi Neşet Türel Antalya'da saygın bir kişiliğe sahipti. Antalya'ya atanan her üst düzey yönetici ilk ziyaret ettiği kişi Suphi Türel olurdu. Antalya hakkında ilk bilgiyi Suphi Türel'den alırlardı.

Son olarak Hürses Gazetesi Eski Sahibi Ö. Naci Uğural'ı da kaybettik. Ama gazetesi yaşıyor. Hürses Gazetesi'nin Kalekapısı'ndaki bürosu biz gazeteciler için buluşma yeriydi. Antalya'da ne olup bittiğini buradan öğrenirdik. Kalekapısı'na yolumuz düştüğünde mutlaka Hürses Gazetesi'ne uğrar, Ö. Naci Uğural ağabeyimizin çayını içmeden geçmezdik. Zaman zaman Hürses Gazetesi dahil bu beş yerel basında yıllarca yazılarım yayınlandı. Antalya'nın bu beş yerel gazetelerinin sahiplerinden sadece Cevat ALP hayatta. Kendisine uzun ömürler diliyorum. Bu dünyadan göçüp giden Antalya'nın duayen gazete sahiplerine de Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. Yerleri hiçbir zaman doldurulamadı, doldurulamayacak.

İşte bu dünya böyle bi şey. Bir varsın, bir yoksun. Dünya kadar malın da olsa, makam ve mevki sahibi de olsan günü geldiğinde bu dünyadan göçüp gidiyorsun. Ne mutlu geride hoş bir seda bıkabilene, iyilikle ve güzellikle anılabilene..!





FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI