Bugun...


Aile Hekimi Dr. Ozan UZKUT

facebook-paylas
YANDAŞ SENDİKA VE ZAM TALEBİ
Tarih: 16-01-2021 14:18:00 Güncelleme: 16-01-2021 14:18:00


Yandaş sendika yapılan zammı az bulmuş, gerçek enflasyonun % 30'un üzerinde olduğunu, seyyanen zam yapılmasını beklediğini iktidara iletmiş. Peki bu ne kadar gerçekçi, ne kadar inandırıcı? Yaptırım gücü var mı? Yapmazlarsa ne yapacaklar? Greve, iş bırakmaya hadi onu geçtim bir saat işe ara vermeye gidebilecekler mi?


Evet en azından gerçeklerin farkındalar veya öyle görünüyorlar, bunları iktidara anlatsan ne olur anlatmasan ne olur sanki iktidar bunları bilmiyor, sanki senin emeğini sömürmek istemiyor gibi, yeni bir şey söyler gibi bunu iktidara bildirmekle hiç bir şey değişmiyor.


Eğer gerçek sendikacılık yapmak isterseniz ki o zaman zaten yandaş sendika sarı sendika olmaz, maaşlarınızı üçe katlamaz, kendi rahatını düşünmez, gerçekten eyleme geçer, çalışanın hakkını savunur gerekirse greve işe bırakmaya, işi yavaşlatmaya gider, hakkı olan parayı alıncaya kadar sürekli eylemlerle söylediklerinin ciddiyetini iktidara gösterirlerdi. Ama bu akıllarının ucundan bile geçmez.


"Bırakın işi bırakmayı, yakamıza kırmızı karanfil takalım, her yere bu durumu anlatan afişler asalım" desek bunu da kabul etmezler çünkü bu sendikaların başındaki sendika ağalarını çalışanlar değil iktidarlar seçer, onlar da kendilerini seçenlere karşı vazifelerini en iyi şekilde yerine getirirler.


O yüzden de ey çalışanlar eğer yandaş sendika üye iseniz hiç bir hakkınızı alamayacağınızı, sürekli geri gideceğinizi, ezileceğinizi, sömürüleceğinizi bilin. Eğer farklı sendikaya yazılacaksanız da en kötü göreve sizin getirileceğinizi, sürgünlere, mobbingler uğrayacağınızı hatta işten bile atılabileceğinizi bilin. İşte ülkemizde çalışanların dramı kırk katır mı kırk satır mı demiş eskiler… Ülkenin yükünü çeken, her işi gören çalışan kesim bu cendere altında ezilip yaşamaya çalışıyor…


Peki hiç sendikaya üye olmayalım mı, o zaman da sendika ağaları beslenemez, maaşlarını cumhurbaşkanlığının düzeyine çıkaramazlar ve buna asla müsaade edemezler. Farklı sendikadaysan teröristsin ama sahipsiz değilsin ama hiç bir sendikaya üye değilsen sahipsizsin, ezilebilir, horlanabilir, angarya yüklenebilirsin… Zaten en çok mobbinge de sen uğrarsın, yandaşlar onun sendikasına girmediğin için seni vatan haini olarak suçlarlar, öbür sendikalar da yandaşlıkla, korkaklıkla, hatta karşının adamı olarak suçlarlar ve dışlarlar… Her taraftan dışlanan kişi mobbingin tuzağına düşer. Peki çalışanlar hak elde edemiyorsa niye sendikalar kuruluyor? Çünkü Avrupa Birliği sendikal hakkı göstermelik de olsa vermezsen sana bir çok yardımı, krediyi vermiyor. O yüzden de yandaş sendikalar kuruluyor. Bir başka avantaj da bir çok yandaşı sendika bahanesi ile işe alıp, sendikada yönetime getirip sonra onları milletvekili maaşından daha fazla maaş, makam arabası, limitsiz harcama yetkisi vermek için de bir yöntem geliştirilmiş oluyor… Hem de hiç devletin kasasından para çıkmadan, hiç bir şekilde denetlenmeden veye denetleniyorsa bile kendi elemanlarınca işin kitabına uydurularak…


Oyüzden çalışan kesim bu ülkede asla hakkını alamaz. Onu bırakın açlık sınırının altında aldığı maaşla patrondan fazla vergi öder. Buna bile sesini çıkaramaz. Dünyanın bir çok yerinde asgari ücrete kadar olan gelir vergisizdir, bizdeyse bırakın alt limitten ödemeyi üst limitten asgari ücretliden vergi kesilir, sendika bu hakkı bile savunamaz. Böyle sendikacılık olmaz, böyle sendikaya çoluğun çocuğun rıskından kesip aidat ödenmez.

(Ozanca sağlık mobbing politika kitabımdan)





FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI