Bugun...


Aile Hekimi Dr. Ozan UZKUT

facebook-paylas
TÜRKİYE'DE KADIN OLMAK
Tarih: 23-07-2020 15:49:00 Güncelleme: 23-07-2020 15:49:00


Türkiye'de kadın olmak çok zor, üstelik yaş sınırı olmaksızın zor. Çünkü başta tarikat yurtlarında eğitim almış, seksi ancak sapıklık düzeyinde bilen kendisine uygulanan bu zihniyet tarafından yönetilmek de zor. Çünkü bunlara bu tür olaylar normal geliyor, affedilir buluyorlar, ceza indirimi için de her şeyi yapıyorlar tabi bu da nesilden nesile katlanarak sapıklığın artmasına neden oluyor… Son yirmi yıldaki kadın tecavüzleri, kadın cinayetleri neredeyse 20 kat arttı, artmaya da devam ediyor. Sonuç kocaman bir sıfır…


Türkiye'de 6 yaşındaki Gizem Akdeniz gibi, babanızın kuzeni tarafından defalarca tecavüz edilebilir, öldürülebilirsiniz, cesediniz ormanda bulunabilir. Yaşınızın bir önemi yok, vajinanızın olması yeterlidir sapıklar için.

 

69 yaşındaki A.Ü gibi, yolda sadece adres sorduğunuz torununuz yaşında bir genç tarafından bir barakaya çekilip tecavüz edilebilirsiniz, maaş kartlarınız ve ziynet eşyalarınız çalınabilir.

 

21 yaşındaki Fatma Nur Çelik gibi, evinize internet kurmaya gelen birisi tarafından, koli bandı ile bağlanarak tecavüze uğrayabilirsiniz, 2 gün sonra kendi evinizde elleriniz kollarınız bağlı bir şekilde cesediniz bulunabilir…

 

17 aylık N.N.B gibi, 3 tane hayvan tarafından işkence edilip tecavüze uğrayabilir, beyninizde ödem oluşabilir. Tecavüz eden hayvanlar, "Çok neşeli bir bebekti, ne zaman çağırsak kucağımıza oturuyordu" diye ifade verebilirler ve bu sayede ceza indirimi de alabilirler. Eski sevgilinin size her zaman tecavüz etme ve dövme hakkını elinde tuttuğunu zannedebilir çünkü her zaman onun malısınız onun gözünde…


Türkiye'de bunları yaşamak için sadece kadın olmanıza gerek yok, tıpkı 9 yaşındaki G.S. gibi.. 25 kişi tarafından tecavüz edilebilirsiniz. Tecavüz edenler nüfuz sahibi olduğundan hastanelerden çocuk için "Sağlıklıdır" raporu alıp ruh sağlığınız kimsenin önemsediği bir şey olmaktan çıkabilir. Böylece o sapıklar ve onların taşıdığı zihniyet az bir ceza ile kurtulabilir, kendilerine yeni kurbanlar arayabilir.


Yada 20 yaşındaki Özgecan Aslan gibi, arkadaşınızla gezdikten sonra evinize dönerken sadece dolmuştaki son yolcu olduğunuz için, yalnız olduğunuz için 3 tane hayvan tarafından tecavüz edilebilir, bıçaklanabilir, cesedinizin tanınmaması için yakılabilir ve nehir kenarına atılabilirsiniz.


Veya giydiğiniz her şeyden tahrik olan ve bu yüzden sizinle kendini tatmin etmeyi kendine hak gören bir zihniyet var.. Bu da ceza indirimi sağlayabilir. "Kadınlar iş aradığı için işsizlik yüksek" diye açıklama yapan bakanlar var.. Bak milletvekili demedim, bakan bir de... Çünkü bu zihniyete göre çalışan kadın o... dur ve isteyen istediğini yapabilir.


Bu ülkede soru soran basın mensubuna söyleyecek laf bulamayıp "kız mıdır kadın mıdır bilmem" diyenler var, sanki konuyla ilgisi varmış gibi veya fark edermiş gibi… Bu ülkede "Tecavüze uğrayan doğursun, devlet bakar" diyen bakanlar var.


Bu ülkede televizyon programına bağlanıp babanız tarafından tecavüze uğradığınızı söylerseniz babanız kamuoyunda mahcup edildiği için ceza indirimi alabilir, hatta beraat edebilir. Çünkü "kız çocuğu babasının malıdır ve ona istediğini yapmakta özgürdür" diyen bir zihniyet var. Çünkü bu ülkede yaptığınız her şey, var oluşunuz bile bir "TAHRİK" sebebidir. "Gebeler dışarıda dolaşmasın, insanın aklına nasıl gebe kaldığı geliyor, tahrik oluyoruz" diyen bir zihniyetle uğraşıyoruz.

 

Bu ülkede bakire olmayan bir kadına tecavüz ederseniz, bakire olan bir kadına tecavüz etmekten daha az ceza alırsınız. Bu ülkede eski sevgilinize tecavüz ederseniz, hiç tanımadığınız kadına tecavüz etmekten daha az ceza alırsınız. Bu ülkede eşinize zaten tecavüz edebilirsiniz, ceza almazsınız.


Kimse tutup da batı ülkesi olarak bahsetmesin Türkiye'den.. 3-5 kurtarılmış bölge dışında Türkiye her türlü ahlaksızlığın yapıldığı, insanlığın hiçe sayıldığı, kadın cinayetleri sayısının artmasıyla halkın durumu kanıksadığı, adaletin kesinlikle olmadığı, yobaz ve cahil bir Orta Doğu ülkesidir.





FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI