Bugun...


Aile Hekimi Dr. Ozan UZKUT

facebook-paylas
AŞI İLE CİP TAKILIYOR!
Tarih: 25-02-2021 18:38:00 Güncelleme: 25-02-2021 18:38:00


     Bir zamanlar sosyal medyada gezen en büyük söylenti buydu, herkese aşı bahanesi ile cip takılacak, böylece herkes nereye giderse izlenebilecek, gizli bir şey yapılamayacak söylentileri yayınlanıyordu. Tabi bu imkansız olduğu için hiçbirimiz inanmıyorduk ve gülüp geçiyorduk. Ama aslında bize cip takılıyor ve bu ciple de bütün sağlık verilerimiz incelenebiliyor ve gittiğimiz her yerde bu cipi okutmak zorunda kalıyoruz, böylece her yerden de izlenebiliyoruz. Nasıl mı? Şöyle…


    Hepimiz eğer bir AVM'ye, devlet kurumuna, hastaneye hatta otobüse binerken bile göstermek zorunda olduğumuz HES kodu, işte bu kodla ki bu kod kişiye özel bu kod olmadan neredeyse hiç bir yere gidemiyorsunuz. Bu kodu süreli alabildiğiniz gibi süresiz de alabiliyorsunuz, işte fişlenmenin en güzel şekli… Artık HES kodunuz yoksa asla yurt dışına çıkamayacaksınız, eğer HES kodunuz yoksa kaçak olarak bir ülkede yaşayamayacaksınız çünkü gireceğiniz her yer, bineceğiniz her araba sizden bu kodu soracak, bundan iyi cip takma mı olur?


      Zaten HES kodunuz kare kod şeklinde ki bu kare koda bütün geçmişiniz, paranız, mevkiniz, sabıkanız, borçlarınız, aileniz, yakınlarınız, arkadaşlarınız, kimler görüştüğünüz, siyasi tercihleriniz, çok rahat  her şeyiniz  sizinle alakalı her şey sığdırılabiliyor… İşte size cip çoktan takıldı bile hem de güle oynaya gönüllü olarak. Günümüz teknolojisi ile can yakmadan… Her yerde izlenebilecek, gideceğiniz hiç bir yer saklı kalmayacak ve istediklerinde sizi yakalayabilecekler, tercihlerinizi öğrenebilecekler, seyahatlerinizi gözlemleyebilecekler.


Bir başka cip de yeni harcama şekli olan fast pay için de mümkün, bu sayede tüm alışverişleriniz, tercihleriniz bilinecek böylece sizin isteklerinize göre kişiye özel reklamlar, kişiye özel markalar gözünüze sokularak ve harcama yapmanız sağlanarak -ki bunu siz hiç farkında olmadan yapacaksınız- hem kapitalist düzenin kölesi hem de yatırımcıların neye yatırım yapmalarının gerektiğini söyleyen en güvenilir istatistiki bilgiyi de sahip olurlar. Bu bilgi kullanmayı bilene o kadar değerli ki bundan daha yararlı bir cip hayatımız da olamaz.


Kapitalist düzen zaten size hiç bir zaman zorla bir şey yaptırmaz, sizi ikna eder, kandırır ve kendi çıkarları için sizi kullanır ve hatta bu kandırma o kadar inandırıcı olur ki siz bir bakmışsınız biranda o düzenin en büyük savunucusu haline gelmişsiniz, size sunduğu kolaylıklar biranda hayatınıza nüfus eder ve siz kendi istediğiniz değil kapitalist düzenin istediği bir insan haline gelir, hem sömürülür hem de diğer insanların sömürülmesine yardımcı olursunuz.


     Bu hastalık sayesinde bakın kimlerin parası arttı, kimler iflas etti, parayı takip ederseniz zaten suçluyu bulursunuz demiştir cinayet araştırmacıları… Aynı bunun gibi izleyin parayı, siz batarken kimler zengin oluyor, kimler tekelleşiyor işte bu kapitalist düzen onlara çalışıyordur. Boşuna hastalık hiç bitmesin yıllarca sürsün istiyorlar çünkü bu sayede kimse itiraz edemeyecek, kimse eylem yapamayacak, kimse durumundan şikayetçi olamayacak. Ellerinden en büyük insani ihtiyaç olan özgürlüğünü alıp istediğiniz gibi idare etmenin daha iyi bir yöntemi var mı? Bu baştaki kapitalist düzene hizmet eden iktidarların da işine geliyor, böylece istediği kişileri özgür bırakıp, istediği kişiyi içeride tutabiliyor, bundan rahat idare şekli mi var? En ideal idare şekline böyle kavuştukları için de en büyük destekçileri de onlar oluyor.

(Ozanca sağlık mobbing politika kitabımdan)





FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI