Bugun...


Aile Hekimi Dr. Ozan UZKUT

facebook-paylas
AİLE HEKİMLERİNDEN NE İSTENİYOR?
Tarih: 14-10-2021 15:39:00 Güncelleme: 14-10-2021 15:39:00


Aile hekimleri, belki dikkatinizi çekmiştir son zamanlarda eylem yapmak, işi bırakmak kısaca seslerini duyurmak, sıkıntılarını anlatmak istiyor. Peki aile hekimlerinden aslında hükümet ne istiyor? Bunları yazmak istedim. Çünkü aile hekimlerinin ne istediğini merak edenler yapılan basın açıklamalarından ve sosyal medyadan takip edebilirler.


Aile hekimleri görüldü ki sağlık sistemimizin bel kemiği ve olmazsa olmazı, tüm sağlıktaki aksamalar, yanlışlar, sıkıntılar aile hekimliği ile gideriliyor ama bunun karşılığında onların susması bu iktidarın hatalarını, suçlarını duyurmaması söylemesi isteniyor.


Hastanede çalışan uzman hekimlere hak ettikleri ücreti veremedikleri ve gün gün daha az ücretle çalıştırılmaya çalışıldığı için onların aile hekimleri bizden çok kazanıyor dememesi için uzmanların maaşını yükselteceklerine aile hekimlerinin maaşını düşürmeye çalışıyorlar. Tabi bu da bir çok doktorun yurt dışına gitmesine sebep oluyor.


Şehir hastanelerini yaptılar ama gerek şehre çok uzak olduğu için gerekse hem pahalı hem de çok hantal işlerin doğru dürüst yürümemesi yüzünden çok hasta gelmediği için sıkıntıdalar, o yüzden de % 70 doluluk sözünü yerine getiremiyorlar, halkımız da çoğu sorununu aile hekimi ile çözdüğü için şehir hastaneleri daha da zor durumda kalıyor. Bu yüzden de nerdeyse aile hekimliğine müracaat eden herkesi bir şekilde şehir hastanelerine sevk etmelerini istiyor böylece taahhüttünü yerine getirecek otoyollar gibi boşuna para yatırılan atıl yerler olmadığını halka gösterecek ve bu yolla da yandaş müteahhitlere daha fazla para aktarabilecekler, bunu yapmaya aile hekimi de cezalandırılacak.


Aile hekimliğini iyice özerk hatta özel hale getirecekler böylece özel hastanelerin uydusu taşaronu, hasta sağlayıcısı haline gelecekler. Yakında aile sağlığı merkezlerini falanca özel hastane binası, falanca hastanenin polikliniği gibi görürsek şaşırmayalım.


İktidar sağlıktaki her iyi şeyi kendine mal etmeye her kötü şeyi de doktorlara mal etme huyundan vazgeçmiyor, yandaş gazeteler de zaten bu duruma çanak tutuyor, bu da hekime şiddeti artırıyor. Dünyada hekimine bizdeki kadar şiddet gösteren hiç bir topluluk yok hatta tüm dünyadaki hekim şiddet oranı bizim ülkemizdeki hekime şiddet oranı kadar yok. Bu durumu düzeltmek yerine daha da körükleyen bir iktidarımız var ve aile hekimlerini de bu şekilde kullanıyor. Ondan sonra da ülkeyi terk eden doktorları suçluyor…


Yani kısaca aile hekimlerinden iktidar daha çok çalışıp çok daha az ücret almasını, her hastasını şehir hastanesine sevk edip gerekli gereksiz tedavi ameliyat ve muayenelerle yandaş müteahhitleri zengin etmesini, iktidarın yanlışlarını suçlarını söylemeyip bu yüzden dayak yemesini, hakarete uğramasını ve ses çıkarmadan bu duruma katlanmasını istiyor. Buna isyan eden doktorları teröristlikle suçluyor, etmediği hakareti ithamı bırakmıyor, eyleme katılan doktorun maaşından kesiyor, sesi çok çıkan doktorun işine son verip diğerlerine göz dağı veriyor, sevk etmeyen doktorun maaşını vermiyor.


Kölenin bile daha çok hakkının olduğu bu sistem karşısında aile hekimleri az bile tepki gösteriyor...





FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI