Bugun...


Aile Hekimi Dr. Ozan UZKUT

facebook-paylas
OKULLARIN HİJYEN DURUMU
Tarih: 06-10-2021 14:39:00 Güncelleme: 06-10-2021 14:39:00


Okulların temizlik ve hijyen durumlarını araştırmak ve çözüm bulabilmek amacı ile Antalya Kent Konseyi'nde bir toplantı yaptık. Biliyorsunuz son aylarda hastalığın en çok yayıldığı ve kontrol edilemeyen yeri okullar… Okullarda çocuklar birbirine bulaştırıyor ve sonra bu hastalığı evlerine taşıyor oradan da pozitif ve vefat sayıları artıyor, bunun önüne geçebilmenin yolu olarak okullarda bulaşımı engellemek en büyük sorun…


Toplantıya ilk sırada çağırdığımız halde Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü katılmadı. Katılan belediyeler ve sendika temsilcileri ile aldığımız karar sonucu ilçe belediyeler kendi sınırları içindeki okulların temizliğini yapmaya hazır olduklarını, okulların dezenfektan, sabun, deterjan, havlu kağıt tuvalet, kağıdı gibi ihtiyaçlarını karşılayabileceklerini, hali hazırda camilerde bu uygulamalarının olduğunu okullar için de seve seve bu hizmeti sunabileceklerini söylediler. Ayrıca büyükşehir belediyesi temsilcisi karşılamayan ilçe belediyesi olursa kendilerinin devreye girip bu ihtiyaçları karşılayabileceğini belirttiler.


Burada iş il milli eğitim müdürüne ve sayın Valimize düşüyor, okul müdürlerine okullarının bağlı olduğu belediyelere müracaat etmelerini, ihtiyaçlarını belirtmelerini bir yazı ile bildirecekler, isteyen okul müdürü de belediyeden bu hizmetleri istediği doğrultuda alabilecek, bu işte bir aksama olursa Antalya Kent Konseyi Sağlık Çalışma Grubu olarak biz hazırız, iletişimi sağlarız.


Salgının bir türlü önünün alınmadığı bu günlerde herkesin elinden geleni yapması, partizanca tutumlardan vazgeçmesi ve bu işin bir memleket ve sağlık meselesi olduğunu kabul etmesi çok önemli, o yüzden İl milli eğitim müdürümüzden ve sayın valimizden cesur adımlar bekliyoruz. Gelin Antalya okullarını hijyen içinde pırıl pırıl yapalım, okullarımız başta korona olmak üzere bir çok hastalığın ürediği yayıldığı yer olmaktan çıksın. Çocuklarımızı hasta olur mu, hastalık taşır mı korkusu olmadan okullarımıza gönderebilelim.


Keşke il milli eğitim müdürlüğü temsilcisi de toplantıya katılabilse, varsa çekincesi söyleyebilse idi ama katılamadığı için bu çekinceyi bilemiyoruz ama iyi niyetli bir düşünce ile bu yardımı kabul edeceğini düşünüyoruz.


Antalya Kent Konseyi hiç bir partinin, kurumun güdümünde olmadan tamamen bağımsız resmi ve sivil kurum temsilcilerinin toplanmasıyla oluşmuştur. Amacımız bir çok nedenle bir araya gelemeyen kurumları bir araya getirip şehrin sorunlarına çözüm aramaktır.


O yüzden bu çözümümüzün dikkate alınıp başta çocuklarımızın ve halkın sağlığına katkıda bulunmamız çok önemlidir.





FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI