Bugun...


Aile Hekimi Dr. Ozan UZKUT

facebook-paylas
HOMOSEKSÜEL BİR KİŞİ HEKİMLİK YAPABİLİR Mİ?
Tarih: 17-09-2021 16:53:00 Güncelleme: 17-09-2021 16:53:00


Görüşte işini ve cinsel tercihini ayırabildiği, cinsel tercihi işini etkilemediği sürece her kadın ve her erkek gibi homoseksüeller, trans seksüeller, lezbiyenler, daha bir çok farklı cinsel tercihi olanların hekimlik yapmasında sakınca yoktur ki meslek hayatımda ve okul hayatımda bazı arkadaşlarımın tercihi bu yönde idi ve biz bunu bilirdik ama aldırmazdık, arkadaşlığımız, meslektaşlığımız, birlikte çalışma şeklimiz değişmez, profesyonelce çalışmaya devam ederdik.


En son yeni mezun sayılabilecek bir arkadaşımızın (ismini yazmak ve ifşaya devam etmek istemiyorum merak edenler zaten medya ve sosyal medyadan öğrenebilirler) sırf bu nedenlerle işten çıkarılmasını, hekimlik mesleğini yapmaktan men edilmesini, yaşam şekli üzerinden baskı uygulanmasını anlayamıyorum.


Eğer bu kişinin hırsızlığı- yolsuzluğu yoksa (ki AKP döneminde bunun da hiç bir şekilde işten çıkarmak, yargılamak için sebep olmadığını görüyoruz tabi yandaş olmak koşulu ile), meslek etiğine uygun davranıyorsa, hastalarının derdine çare oluyor arkadaşları ile uyum içinde çalışıyorsa, yüz kızartıcı suç işlememişse, terör örgüte üye ve onların propagandasını yapmıyor veya onlara yardımcı olmuyorsa işten çıkartmanın sebebi nedir?


Sosyal medyasında CHP oy istemek bir suç değildir, bunu zaman zaman hepimiz yaptık ve yapıyoruz, legal bir partinin üyesi olmasak da destekçisi olmak memuriyetten çıkarılmayı hatta meslekten men edilmeyi gerektirmez. Açık seçik pornografik resimleri sosyal medyada veya medyada ortaya çıkmışsa bunun değerlendirilmesi ayrıca yapılır ama bana göre bu da devlet memurluğu yapmaya engel ama hekimlik yapmaya engel değildir.


Peki her zaman LGBT üyelerini desteklediğini söyleyen, onların hakları için meydanlarda mücadele eden ve bu yüzden de tüm dünyanın ve ülkedeki bazı sol kesimlerin desteğini alan TTB bu konuda niye sessizliğini koruyor? Bağlı bulunduğu tabip odası ve merkez konseyi kendisini ilgilendiren ve ilgilendirmeyen bir çok konuda beyanat verdiği halde bu gencecik doktorun hakları için niye hala suskun duruyor? Yoksa bunun sebebi CHP'ye oy istediği HDP'ye oy istemediği için mi? İnsan ister istemez merak ediyor.


Bizim mesleğimiz içinde de diğer mesleklerde olduğu gibi baskılanmış, gizli kalmış, ifşa olmamış şekilde yaşayan çok fazla homoseksüel, transseksüel, lezbiyen ve benzerleri olan çalışma arkadaşlarımız vardır, biz bunlarla çalışmaktan hiç bir zaman gocunmadık ve içlerinde çok başarılı olanlar da vardı, iş hayatı ile özel hayatı, cinsel tercihleri ayarlayabildiği sürece bence çok rahat da çalışılabiliyor. Bu şekilde olan bir çok din görevlisi, hakim, asker, öğretmen olduğu kadar sağlık çalışanı da var, o mesleklerde olması kimseyi rahatsız etmezken niye konu doktor olunca vur abalıya misali herkesin gözüne batıyor? Bunu anlamak mümkün değil.


Bu yanlışın düzeltilmesini, onca emek verip doktor olmuş bir meslektaşımızın haklarının savunulmasını ve mesleğini dilediği yapmasına müsaade edilmesini istiyorum. Eğer demokratik bir ülkede insanca yaşamak istiyorsak yoksa bunun sonu cadı avı ve nereye kadar gider belli olmaz. Almanya da böyle başlamıştı…

(Ozanca sağlık mobbing politika kitabımdan)





FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI