Bugun...


Aile Hekimi Dr. Ozan UZKUT

facebook-paylas
OMICRON VARYANTI ÜLKEMİZDE VAR MI?
Tarih: 10-12-2021 12:24:00 Güncelleme: 10-12-2021 12:24:00


Ülkemizde sağlık bakanımız açıklamalarına göre omicron varyantı henüz görülmüyor ama bu açıklama ne kadar doğru, ne derece tatmin edici orası şüpheli. Hatırlarsanız delta varyantı da temmuz ayında kısıtlamalar kalktığı zaman ülkemizde hiç görülmediği iddia edilmişti ama Ağustos ayında inanılmaz bir artışla dünyada ilk sıralara yükselttik. Tabi bunda en önemli sebep kontrolsüz turist girişi olmuştu, sırf para gelsin, turist gelsin diye, hala günde bir uçak dolusu insanımızı delta varyantına kurban ediyoruz. Dünyada artık delta varyantı kaybolmaya başlamışken biz hala delta varyantının yıkıcı etkilerini yaşıyoruz, bunun sebebi aşı olmamanın yanında etin aşıyı kullanmama, iki aşıyı hele bu aşılar sinovacsa yeterli bulma, sınırların güvensizliği, kontrolsüz girişin neredeyse milyonları bulması var. Ve bence bunların sorumlusu büyük oranda iktidarın yanlış uygulamaları ve tutumlarıdır. Tabi hala ısrarla aşı olmayanlar da çok büyük etken…


Peki omicron ülkemizde var mı? Bakanın söylediğine göre yok ama ülkemize Hindistan'dan yine her zamanki gibi kontrolsüz bir şekilde Hindistan'dan kafilelerle turist gelmeye başladı, bunlar için kontrolsüz gelinen ender ülkelerdeniz ve paramızın değeri çok düşük olduğu için de ucuz bir ülkeyiz, bir Hintli Hindistan'da harcayabileceği paranın dörtte biri ile ülkemizde beş yıldızlı otelde tatil yapabiliyor, bu da ülkemizi çok cazip yapıyor üstelik kontrolsüzce ülkemize geliyor, eğer hastalığı varsa da ülkemizin çalışkan başarılı sağlık çalışanları ve doktorları tarafından ücretsizce tedavi ediliyor, üstelik tedavi süreci de ücretsiz olarak karşılanıyor. Düşünün daha ne istersiniz, o yüzden bugünlerde ülkemiz Hintli turistlerin akınına uğruyor.


Şu anda omicron varyantı görülmüyorsa bile bundan sonra görülme olasılığı artık çok fazla çünkü bu varyantın en çok görüldüğü ülkelerden biri olan Hindistan'dan ülkemize çok büyük bir turist akını, ülkemize kontrolsüz bir şekilde gelmekte, bunlarla aynı havalimanını kullananlar, aynı arabada seyahat edenler, otelde onlara hizmet edenler, dolaştıkları yerlerdeki esnafımız büyük tehlike altında, tabi hastalanıp gittiği hastane çalışanları, orada tesadüfen bulunan hastalar da aynı şekilde büyük risk altında… Ben aynı delta varyantını Rusların getirdiği gibi aynı şekilde omicron varyantının da ülkemize Hintliler aracılığı ile yayılacağını ve ocak ayının çok zor geçeceğini düşünüyorum.


Üstelik bu varyant için biontec dahil tüm aşılar yetersiz olduklarını açıkladılar. Yeni geliştirilecek aşıların da ne zamana çıkacağı, bu zamana kadar nasıl yayılacağı, önlemlerin nasıl olması gerektiği artık çok net bilinmesine rağmen hiç bir önlem alınmadan yayılmasına göz yummak nasıl bir aymazlıktır bilemiyorum. Ülkemizin nasıl bir acz içinde  bırakıldığını, çaresizliğini zaten Avrupalı hastaları bize gönderin biz bakarız denmesinden anlamıştık ama artık bu göz göre göre ülkeye henüz aşısının bulunmadığı bir virüsü çağırmak ve ülke insanın ölmesine göz yummak değil de nedir?


Ocak ayında tarihin en büyük omicron yayılımını ve pikini yaşarsak, ölümlerin ikiye üçe katlarsak yani günde bir uçak dolusu değil iki uçak üç uçak dolusu insanımızı kaybedersek bunun sorumlusu ülkeyi buna muhtaç hale getiren ve hiç bir önlemi almayan iktidar değil midir? Hiç mi vicdan azabı duymayacaklar bu durumdan? Ve insanlar göz göre göre öle öle hala bu iktidara oy vermeye nasıl devam edecek aklım almıyor.

(Ozanca sağlık mobbing politika kitabımdan)





FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI