Bugun...


Redhouse Kidz’den çocuklara, eğlenceli içeriğiyle kavramlara odaklanan “Küçük Düşünürler Serisi”
Tarih: 08-12-2022 18:14:48 Güncelleme: 08-12-2022 18:14:48 + -


Felsefeci ve eğitmen Özge Özdemir’in çocukların akıl yürütme ve kavramsallaştırma becerilerini erken yaşta harekete geçirmeyi amaçlayan Çocuklar için Felsefe (P4C) yönteminden ilham alarak yazdığı “Küçük Düşünürler Serisi”, Redhouse Kidz tarafından yayımlandı.

facebook-paylas
Tarih: 08-12-2022 18:14

Redhouse Kidz’den çocuklara, eğlenceli içeriğiyle kavramlara odaklanan “Küçük Düşünürler Serisi”

Felsefeci ve eğitmen Özge Özdemir’in çocukların akıl yürütme ve kavramsallaştırma becerilerini erken yaşta harekete geçirmeyi amaçlayan Çocuklar için Felsefe (P4C) yönteminden ilham alarak yazdığı “Küçük Düşünürler Serisi”, Redhouse Kidz tarafından yayımlandı.

Özge Özdemir’in kaleme aldığı, Gökçe Akgül’ün resimlediği Küçük Düşünürler Serisi, Redhouse Kidz etiketiyle raflarda yerini aldı.
9-12 yaş arası çocuklarla yürüttüğü ‘Çocuklar için Felsefe’ atölyelerindeki tartışmalardan yola çıkarak kaleme aldığı sekiz kitabın ardından Özge Özdemir bu kez okulöncesi dönemindeki çocuklar için yazdı. Öğrenme yolculuğuna ezberleyerek değil kavrayarak başlamanın sonraki öğrenmelerin önünü açtığı ilkesinden hareket eden ve okulöncesi eğitimi programında yer alan kavramlara odaklanan “Küçük Düşünürler Serisi”nde iki kitap yer alıyor. Kitaplardaki biri çocuk biri yetişkin iki karakterin samimi konuşmaları, sıklıkla kullandığımız kavramları enine boyuna düşünmemizi sağlayacak.

Küçük Bir Nokta, Büyük Bir Fil
– Bugün sana bir küçük çizeceğim.
– Hadi çiz bakalım, neyin küçüğünü çizeceğini merak ettim.
– Bir şeyin küçüğünü çizmeyeceğim. Sadece bir küçük çizeceğim, izle beni!
Bu kitapta kahramanlarımız, “Küçük ve büyük nedir?” diye soruyor. Bir şeye küçük ya da büyük derken karşılaştırma yaptığımız konusunda bizi düşünmeye davet ediyor.

Uzakta Bir Dağ, Yakında Bir Macera

– Uzak, uzak, uzak… Bu sözcüğü duyunca ilk ne geliyor aklına?
– Dağlar! Çünkü onlar çok uzakta. Gel bak, göstereyim sana!

Bu kitapta ise kahramanlarımız, “Uzak ve yakın nedir?” diye soruyor. Bizi mekânda, zamanda ve duyguda uzak ya da yakın olmak üzerine düşünmeye ve soruşturmaya davet ediyor.

Gökçe Akgül ise kahramanları sayfaların arasında gezdirdiği eğlenceli çizimleriyle her iki kitaba görsel olarak da özgün bir nitelik katıyor.

 

KÜNYE
    Yazan: Özge Özdemir
Resimleyen: Gökçe Akgül
Yayınevi: Redhouse Kidz
Türü: Resimli Kitap
Ölçü: 22 x 22 cm
Sayfa Sayısı: 24
Cilt ve Kâğıt Bilgisi: Karton Kapak, 1. Hamur
Basım Tarihi: Kasım 2022
Fiyatı: 65 TL

 

Özge Özdemir

Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümü’nden mezun olduktan sonra, İstanbul Üniversitesi Felsefe bölümünde yüksek lisans ve doktora eğitimini tamamladı. Çeşitli devlet ve vakıf üniversitelerinde öğretim görevlisi olarak çalıştı. 2015 yılında Montclair State University / Institute for the Advancement of Philosophy for Children (IAPC) merkezinde Çocuklar için Felsefe Eğitmenliği programını tamamladı. Pek çok ülkede ilerlemeci öğretim yöntemleri arasında ilk sıralarda yer alan Çocuklar İçin Felsefe (P4C) yöntemini Türkiye’de bilinir kılma, araştırma ve uygulama çalışmalarıyla yaygınlaştırma amacıyla Little Thinkers Society’i kurdu. Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi’nde Çocuklar için Felsefe Eğitmen Eğitimi Uzmanlık Sertifikası programını yürütmekte, aynı zamanda Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde yarı-zamanlı öğretim görevlisi olarak Eğitim Felsefesi dersi vermektedir. Eğitmenlik, eğitmen eğitimi, eğitim içeriği hazırlama konularında bilgi ve deneyim sahibidir. 2009 doğumlu Ferhan’ın annesidir.

 

Gökçe Akgül

1978 yılında doğdu ve sanat kariyeri de böylece başlamış oldu. Çocukluğundan bu yana sürekli okuduğu, okumasa da yastığının altında biriktirdiği çizgi romanların ve kitapların hayal gücünü beslediğini, biraz da boyun ağrısı yaptığını keşfetti. Ağaçlara tırmanmayı, börtü böceği sevmeyi, gökyüzüne bakmayı ve konuşmaktan çok çizmeyi sevdi. Kendini en iyi ifade edebildiği şeyi, yani çizmeyi hiç bırakmadı. Pek çok resimli kitap çizmenin yanı sıra, çizgi roman yazıp resimliyor, animasyon ve karakter tasarımı alanlarında da sürekli çalışıyor ve üretiyor. Çalışmaları hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz  www.behance.net/gokceakgul adresine göz atabilirsiniz.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Kitap Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI