Bugun...


Büyükşehir Korkuteli’nde yaş meyve sebze kurutma entegre tesisi kuruyor
Tarih: 29-10-2023 17:27:37 Güncelleme: 29-10-2023 17:27:37 + -


Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Korkuteli Bozova Mahallesi’ndeki 15 bin 500 metrekare alan üzerinde hayata geçireceği “Yaş Meyve-Sebze Kurutma Entegre Tesisinde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Projenin tamamlanmasıyla her türlü meyve ve sebzenin işlenerek yurt içi ve yurtdışına pazarlanacak ve bölge halkına istihdamına katkı sağlanacak.

facebook-paylas
Tarih: 29-10-2023 17:27

Büyükşehir Korkuteli’nde yaş meyve sebze kurutma entegre tesisi kuruyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Korkuteli Bozova Mahallesi’ndeki 15 bin 500 metrekare alan üzerinde hayata geçireceği “Yaş Meyve-Sebze Kurutma Entegre Tesisinde çalışmalar  tüm hızıyla sürüyor. Projenin tamamlanmasıyla her türlü meyve ve sebzenin işlenerek yurt içi ve yurtdışına pazarlanacak ve bölge halkına istihdamına katkı sağlanacak.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in ‘Yerelden Kalkınma Projeleri’ kapsamında Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki EKDAĞ A.Ş. Korkuteli İlçesi Bozova Mahallesi’nde “Yaş Meyve-Sebze Kurutma Entegre Tesisi” projesini hayata geçiriyor. Projenin inşaat ve kurulum çalışmaları hızla devam ediyor. 15 bin 500 metrekare alan üzerinde kurulan ve tamamen güneş enerjisi ve perlit kullanılarak hava kurutma (AIR DRY) teknolojisi ile enerjisini temin edecek proje, yüzde 100 “çevreci” olmasının yanında teknolojisi itibariyle Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyacak.


ÇALIŞMALAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR
Kırsal kalkınma, üretim ve ihracata dayalı proje kapsamında kurulacak tesiste inşaat çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Yaş Meyve-Sebze Kurutma Entegre Tesisinin hayata geçmesiyle birlikte üretim fazlası sebze ve meyveler değerlendirilerek kurutulacak ve ihraç edilecek. Tesis, yaklaşık 100 kişinin doğrudan istihdamına; mobil üretim üniteleri ile kadın ve çiftçi kooperatiflerinin katılımıyla da dolaylı olarak da 250-300 kişinin istihdamına katkı sağlayacak.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KORKUTELİ Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI