Bugun...


ENUYGUN.COM’dan Uçakla Ulaşılamayan Ama Otobüsle Keşfedilecek Tatil Yerleri
Tarih: 22-06-2022 14:43:29 Güncelleme: 22-06-2022 14:43:29 + -


Aktarmalarla birlikte ülkemizin neredeyse her tatil beldesine uçakla ulaşılabiliyor olsa da bazı tatil bölgeleri var ki otobüsle ulaşım hem çok daha kolay hem de ekonomik. Türkiye’nin Seyahat Sitesi ENUYGUN.COM seyahat severler için otobüsle daha konforlu bir şekilde ulaşabilecekleri yaz tatili rotalarını derledi. Hem keyifli hem de eğlenceli seçeneklerin bulunduğu listede her zevk ve bütçeye uygun bir alternatif bulunuyor.

facebook-paylas
Tarih: 22-06-2022 14:43

ENUYGUN.COM’dan Uçakla Ulaşılamayan Ama Otobüsle Keşfedilecek Tatil Yerleri

Aktarmalarla birlikte ülkemizin neredeyse her tatil beldesine uçakla ulaşılabiliyor olsa da bazı tatil bölgeleri var ki otobüsle ulaşım hem çok daha kolay hem de ekonomik. Türkiye’nin Seyahat Sitesi ENUYGUN.COM seyahat severler için otobüsle daha konforlu bir şekilde ulaşabilecekleri yaz tatili rotalarını derledi. Hem keyifli hem de eğlenceli seçeneklerin bulunduğu listede her zevk ve bütçeye uygun bir alternatif bulunuyor.
Tatil rotaları oluşturulurken özellikle bazı tatil beldeleri için havalimanına olan uzaklıkları ve çok daha ekonomik olması sebebiyle otobüsle ulaşım tercih ediliyor. Türkiye’de seyahat sektörünün online dönüşümüne yön veren Enuygun, otobüsle keyifle gidilebilecek yaz tatili rotalarını bir araya getirdi.


Kerpe

İstanbul’a 2-2,5 saatlik bir otobüs yolculuğu ile ulaşılan Kerpe, hem uygun fiyatlı olması hem de muhteşem deniz manzarası ile cazip lokasyonlar arasında. Beldede denize girilebilecek yerler arasında Kadınlar Plajı, Sosyete Plajı ve Kerpe Halk Plajı bulunuyor. Kartal Kayalıkları’nda gün batımı manzarası izlemek ise Kerpe seyahatinde mutlaka yapılması gereken aktivitelerden biri. Ayrıca bölge kamp için de oldukça ideal konumda. Kerpe’ye en kolay ulaşım için Kandıra otobüs bileti almak ve Kandıra otogarından kalkan minibüsleri kullanmak yeterli.


İğneada
Longoz ormanları ve uzun sahil şeridi ile İstanbul Avrupa Yakası’ndan direkt otobüs ile ulaşabilen İğneada da Enuygun.com’un otobüsle gitmenizi önerdiği rotalardan bir diğeri. Trekking, kamp, kano, ATV turu, piknik ve doğa yürüyüşü gibi aktivitelere de olanak sunan İğneada’da; Dupnisa Mağarası, İğneada Plajı, İğneada Longoz Ormanları ve Mert Gölü görülmesi gereken yerler arasında. Bölgenin en sevilen aktivitelerinin başında Mert Gölü’nde longoz ormanlarına doğru yapılan kano sürüşü geliyor. Bölgeye İğneada otobüs bileti alarak İstanbul Avrupa Yakası’ndan direkt ulaşım sağlayabilirsiniz.


Ayvacık

Hem sakin hem de kolay ulaşımı ile öne çıkan lokasyonlardan biri olan Ayvacık’ta deniz tatili için Assos Antik Liman, Sivrice Koyu, Kadırga Koyu, Sokakağzı ve Küçükkuyu’daki plajlar tercih edilebilir. Doğa tatilinden hoşlananlar ise Kaz Dağı, Adatepe, Yeşilyurt köylerini ve Mıhlı Şelalesi’ni gezebilir, tarihin eşsiz derinliklerinde kaybolmak isteyenler ise Assos Antik Kenti’nin sembolü Athena Tapınağı’nda muhteşem gün batımı manzarasını izleyebilir. Ayvacık otobüs bileti ile kolaylıkla ulaşılabilen ilçede daha konforlu bir seyahat için araç kiralama seçeneğini de değerlendirebilirsiniz.


Selimiye

Marmaris’e bağlı tatil beldesi Selimiye, popüler turistik bölgelere göre hem daha sakin olduğu hem de sahil boyunca sıralanmış restoranları ve kafeleriyle tatilcilere farklı deneyimler yaşattığı için Enuygun.com’un önerileri arasında yer alıyor. Selimiye’de denize çoğunlukla otellerin önünde bulunan iskeleden giriliyor. Fakat plaj tercih edenler ise Sığ Liman’ı tercih edebiliyor. Ayrıca Söğüt ve Saran Koyu da gezilebilecek lokasyonlar arasında. Selimiye’ye otobüsle en kolay ulaşım yollarından biri Marmaris otogarından kalkan Selimiye minibüslerine binmek.  Bu yaz planınız hazırsa siz de Selimiye otelleri içerisinden bütçenize ve zevkinize en uygun tesis için hemen rezervasyon yaptırabilirsiniz.


Sapanca

Enuygun’un otobüsle gidilebilecek yerler listesindeki sıradaki rota İstanbul’a 2 saatlik mesafede yer alan Sapanca, doğal güzellikleri, göl manzarası ve tertemiz havası ile doğa tutkunları tarafından tercih edilen popüler rotalardan. Sapanca’ya İstanbul, Eskişehir, Ankara, Antalya, İzmir gibi pek çok kentten otobüsle direkt ulaşım imkanı mevcut. Dolayısıyla bu doğa harikası rotayı keşfetmek için öncelikle Sapanca otobüs bileti almak gerekiyor. Sapanca’da16 km’lik bir yürüyüş parkurunda keyifli zaman geçirip, gölde kano turuna çıkabilirsiniz. Ayrıca Maşukiye, Aygır Deresi, Kuzu ve Kirazlı yaylaları kamp, trekking ya da piknik için değerlendirilebilir. Üstelik Sapanca otelleri bungalov, butik otel, kamping gibi çok farklı konseptlerde hizmet veriyor.


Gelibolu

Çanakkale’nin Kurtuluş Savaşı’nda çok önemli bir yere sahip olan ilçesi Gelibolu hem tarihi değerleri hem de doğal güzellikleri ile muhteşem bir tatil destinasyonu. Gelibolu’ya en kolay ulaşım imkanı otobüsle sağlanıyor. Gelibolu otobüs bileti alarak İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Adana ve daha pek çok kentten yarımadaya direkt ulaşabilirsiniz. Gelibolu’da Türkiye’nin en büyük mevlevihanelerinden biri olan Gelibolu Mevlevihanesi, Gelibolu Kalesi, Bayraklı Baba Türbesi, Gelibolu Savaş Müzesi ve Piri Reis Müzesi’ni ziyaret edilebilirsiniz.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER TURİZM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI