Bugun...


Oyunun kuralları yeniden belirleniyor!
Tarih: 25-06-2022 18:21:27 Güncelleme: 25-06-2022 18:21:27 + -


Dünyanın lider bilgisayar üreticisi ASUS, çift ekranlı oyun deneyimi sunan ROG Zephyrus Duo 16 (GX650) dizüstü bilgisayarını güçlendirerek yeniden kullanıcısıyla buluşturdu. Tamamen yenilenen 2022 versiyon, 15 inçlik bir kasa boyutuna 16 inçlik bir laptop sığdırmayı başarıyor. Dokunmatik ikinci ekranıyla çoklu görevlerin üstesinden kolayca gelebilen cihaz, yüzde 30’a kadar daha iyi soğutma sunan tasarımıyla da dikkat çekiyor.

facebook-paylas
Tarih: 25-06-2022 18:21

Oyunun kuralları yeniden belirleniyor!

Dünyanın lider bilgisayar üreticisi ASUS, çift ekranlı oyun deneyimi sunan ROG Zephyrus Duo 16 (GX650) dizüstü bilgisayarını güçlendirerek yeniden kullanıcısıyla buluşturdu. Tamamen yenilenen 2022 versiyon, 15 inçlik bir kasa boyutuna 16 inçlik bir laptop sığdırmayı başarıyor. Dokunmatik ikinci ekranıyla çoklu görevlerin üstesinden kolayca gelebilen cihaz, yüzde 30’a kadar daha iyi soğutma sunan tasarımıyla da dikkat çekiyor.

ASUS’un içerik üreticilerine özel olarak tasarladığı bilgisayarlarında karşımıza çıkan ikinci ekran geleneği, oyun bilgisayarlarında da kendini gösteriyor. Dünyanın en güçlü oyun bilgisayar modellerinden oluşan ASUS ROG’nin iki ekranıyla dikkat çeken modeli Zephyrus Duo 16, bu yıl performans ve tasarım konusunda çok daha güçlü.

AMD Ryzen 6980HX işlemci ve NVIDIA RTX 3080 Ti ekran kartı ile oyunseverlere sınırsız oyun deneyimi sunan cihaz, sahip olduğu 4 TB Gen 4 SSD ve 64 GB’a kadar RAM ile de oldukça iddialı.


Devrim niteliğinde ekran özellikleri
Eşsiz ekran özellikleriyle dikkat çeken ROG Zephrus Duo 16, mini LED'li Nebula HDR Display™ ve iki farklı çözünürlük sunan Dual Spec Panel ile teknolojinin sınırlarını zorluyor. En büyük ekran üreticilerinden BOE ile birlikte geliştirilen Duo 16, dünyanın ilk Dual Spec panelini kullanıyor. Devrim niteliğindeki ekran, 4K 120Hz'den FHD 240Hz'e geçiş yapabiliyor. Oyun oynarken yüksek çözünürlük veya yüksek yenileme hızları arasında seçim yapmak zorunda bırakmayan Zephyrus Duo 16, tek cihazda iki farklı ekran deneyimini mümkün kılıyor. IPS teknolojisini kullanan 4K çözünürlüklü ikinci ekran ise, ScreenPad Plus dokunmatik panel özelliğine sahip olmanın yanı sıra 165 Hz tazeleme hızı sunuyor.

ROG Nebula ekrana sahip olan cihaz, 16:10 en boy oranıyla her zamankinden çok daha geniş bir izleme deneyimi sunuyor. VESA DisplayHDR™ 1000 sertifikası ve Pantone® ayrıcalığıyla geleneksel LED ekranlardan daha derin kontrast ve daha yüksek parlaklık sağlayan mini LED ekran, %100 DCI-P3 renklerinin tamamını kapsayan geniş bir renk paletine de sahip.

Daha serin, daha sessiz

Duo 16’nın yeni versiyonu, daha iyi soğutma performansı açısından da güçlü bir tasarıma sahip. İkinci ekrandaki kullanılan yükseltilmiş yapı, 28.5mm’lik geniş hava akımı sağlayarak yüzde 30’a kadar daha fazla hava akışı sunuyor. Bilgisayarın performansını yükselten bu sistem, 3 Db daha az gürültü yayıyor. Böylece oyun deneyimi çok daha konsantre ve keyifli bir hale geliyor.

İşlemci gibi güçlü bileşenler, ısılarını soğutma sistemine aktarmak için bir termal arayüz malzemesine ihtiyaç duyar. Duo 16’nın 2022 versiyonu, Thermal Grizzly’in ultra yüksek performanslı yeni sıvı metal termal bileşiği olan Conductonaut Extreme kullanıyor. Bu teknoloji, 17 kat daha yüksek termal iletkenliğe sahip standart termal macunları geliştirerek 15°C'ye kadar daha düşük işlemci sıcaklıklarına imkan sunuyor. Yalnızca ROG tarafından kullanılan bu indiyum ve galyum bileşiği, bir dizüstü bilgisayarda bulunabilecek en yüksek termal aktarımını sunuyor.

Taşınabilirlik ve güvenlik bir arada

Zephyrus Duo 16, sürekli hareket halinde olanlar için de ideal. İkinci bir bilgisayara ihtiyacı ortadan kaldıran cihaz, yerleşik ikinci ekranı sayesinde dünyanın her yerine kolaylıkla taşınabiliyor. 90Wh pil ve USB Type-C™ şarjı ve 30 dakikada yüzde 50’ye ulaşan hızlı şarj teknolojisi gün boyu kesintisiz çalışma anlamına gelirken, Windows Hello desteğine sahip bir IR kamerası oturum açmayı hızlı ve güvenli hale getiriyor. Wi-Fi 6E desteği ise hızlı ve kesintisiz internet deneyimini gerçeğe dönüştürüyor. Wi-Fi 6E, özellikle sanal gerçeklik uygulamaları ve yüksek çözünürlük gerektiren işlemlerde oldukça etkili sonuçlar elde ediyor.


Duo 16, oyunda konfora önem veriyor
Oyuncuların tüm ihtiyaçları düşünülerek konforlu özelliklerle donatılan cihaz, sürükleyici bir ses sunan Dolby Atmos® ile destekleniyor. Gelen ve giden sesi filtreleyen İki Yönlü Yapay Zeka Gürültü Engelleme teknolojisi ise video konferans görüşmelerinde kullanıcısına esneklik sağlıyor. Böylece en gürültülü ortamlarda bile kristal netliğinde sesli sohbetler mümkün hale geliyor. Cihazın diğer ayrıcalığı ise klavyesi. Kolay ve hızlı veri girişine imkan tanıyan NumberPad teknolojisini kullanan klavye, oyunda karmaşık kombinasyonlar için esneklik veya hızlı yazmaya imkan sunan N-key roller ile de üstün üretkenliği destekliyor. N-key roller, aynı anda kaç tuşa basıldığına bakılmaksızın tüm tuş vuruşlarını algılayabiliyor ve her vuruşun kaydedilmesini sağlıyor. Klavyenin 1,7 mm'lik uzun tuş mesafesi, yanlış tuşlara basılma riskini en aza indirirken, yazmayı da çok daha rahat bir hale getiriyor.
RGB aydınlatma ile klavyedeki tüm tuşlar ayrı ayrı aydınlatılabilir özellikte. Bu da kullanıcısına vurgulamak istediği tuşları özel olarak aydınlatma avantajı sunuyor. Aura Sync özelliği sayesinde klavyedeki ışık efektlerini oyun içi faaliyetler ile senkronize etmek ve daha sürükleyici bir oyun atmosferi yaratmak da mümkün. Armoury Crate özelliği ise birçok ROG oyuncu ürününü tek noktadan bağlamayı, ayarlamayı ve kontrol etmeyi sağlıyor.


İşlemci:    AMD Ryzen™ 9 6980HX
Ekran kartı:    NVIDIA RTX 3080 Ti
RAM:                 64 GB DDR5
Depolama:    4 TB PCIe Gen 4.0 SSD
Ekran:                 4K 120 Hz / Full HD 240 Hz
İkinci ekran:    4K 165 Hz IPS
Batarya:    90W + hızlı şarj desteği






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER TEKNOLOJİ Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI