Bugun...


Kumluca Belediyesi sahip çıktığı leyleği doğaya bıraktı
Tarih: 16-08-2022 22:35:01 Güncelleme: 16-08-2022 22:39:01 + -


Kumluca'nın uzun süre logosunu simgeleyen leylekler, her yıl Kumluca'nın İlçe merkezindeki kavşakta ve Eski Camii kavşağındaki aydınlatma direğine yuva yaparak, orada belli bir süre kalıyor. İlçe merkezi kavşağında yuva yapacak bir ortam bulamayan leylekler, Eski Cami'nin bulunduğu kavşağa tekrar yuva yaparak, bu yılda ilçeye geldiler.

facebook-paylas
Tarih: 16-08-2022 22:35

Kumluca Belediyesi sahip çıktığı leyleği doğaya bıraktı

Kumluca'nın uzun süre logosunu simgeleyen leylekler, her yıl Kumluca'nın İlçe merkezindeki kavşakta ve Eski Camii kavşağındaki aydınlatma direğine yuva yaparak, orada belli bir süre kalıyor. İlçe merkezi kavşağında yuva yapacak bir ortam bulamayan leylekler, Eski Cami'nin bulunduğu kavşağa tekrar yuva yaparak, bu yılda ilçeye geldiler. Bitkin ve hasta halde bulunan bir leylek ise, vatandaşlar tarafından bulunarak , sahip çıkılması için Kumluca Belediyesi Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne haber verildi. Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu’nun talimatıyla koruma altına alınan yavru leylek, Kumluca Sarnıç Tepesi Hayvanat Bahçesi’nde oluşturulan geçici yuvasına götürüldü. 29 Temmuz’da teslim alınan leylek, yaklaşık 2 hafta boyunca itinayla bakımları yapılarak ve balık, solucan vb. yiyeceklerle beslenerek, kısa sürede toparlanması sağlandı.

 


Tedavisi tamamlanan leylek, Finike Doğa Koruma ve Milli Park Şefliği ekiplerine teslim edildi. Ekipler leyleği doğaya bırakarak, yuvasına dönmesini sağladılar.
Bir zamanlar Kumluca’nın simgesi olan leylekler, İlçenin logosunda bile yer almışlardı. Eskisi kadar yoğun göçlere sahne olmasa da, daha önceki yıllarda, portakal bahçelerinin salma sistemiyle sulama yapıldığı tarihlerde, bahçeleri adeta işgal ederlerdi. Salma sistemi sulama yapan çşftçilerden bile kaçmayan leylekler, böcek, yılan ve değişik haşerelerle beslenirlerdi. Portakal bahçelerinin damla sulama sistemiyle sulanmaya başlamasıyla, ilçeye eskisi kadar göç etmez oldular.
 
Kumluca Belediyesi Veteriner Hekimi Sinan Ulusoy, ‘’Duyarlı vatandaşlar tarafından hasta olduğu bildirilen leylek, Kumluca Belediyemize ait Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezine getirildi. Burada ön bakımları ve tedavisi yapıldıktan sonra bakım ve beslenmesine devam edilmek üzere, Kumluca Sarnıç Tepesi Hayvanat Bahçesi’nde oluşturulan geçici yuvalarına götürüldü. Balık ve su ürünleri ile beslenen leyleği, Finike Doğa Koruma ve Milli Park Şefliği'ne teslim ettik. Böylece doğal yaşam alanlarına kavuşturulmuş oldu’’ dedi.
Mehmet ALPTEKÄ°N / KUMLUCA






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KUMLUCA Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÃœN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI