Bugun...


Gürer: “EYT’liler, emeklilik hakkını istiyor”
Tarih: 13-12-2022 15:59:01 Güncelleme: 13-12-2022 15:59:01 + -


CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ülkemizde çalışma yaşamındaki önemli sorunlara dikkat çektiği Meclis Genel Kurulu’ndaki konuşmasında, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’yi de adeta soru yağmuruna tuttu.

facebook-paylas
Tarih: 13-12-2022 15:59

Gürer: “EYT’liler, emeklilik hakkını istiyor”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ülkemizde çalışma yaşamındaki önemli sorunlara dikkat çektiği Meclis Genel Kurulu’ndaki konuşmasında, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’yi de adeta soru yağmuruna tuttu.

 
EYT’lilerden, taşeron işçilere, intibak düzenlemesinden aylık bağlama oranının artırılmasına ve ilaçta KDV’nin kaldırılmasına kadar önemli konulardaki beklentilere dikkat çeken Gürer, Bakan Nebati’den, kalp kıran sözlerinden dolayı EYT’lilerden de özür dilemesini istedi.
 
ÇALIŞMA YAŞAMINDAKİ SORUNLAR
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda söz olarak çalışma yaşamındaki sorun ve beklentilere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.


EYT’LİLERİN EMEKLİLİK HAKKI NE ZAMAN VERİLECEK?
Bakan Nureddin Nebati’ye bir takım sorular yönelten CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer,
“Prim ve gününü tamamladığı hâlde haksız biçimde yaş şartıyla mağdur edilen emeklilikte yaşa takılanların yirmi yıldır beklentisi olan emeklilik hakkının şartsız verilmesi için; taşeron firmada kalan, hizmet alım sözleşmesine takılan tüm taşeron işçilerin kadro haklarının verilmesi için; mevsimlik, geçici, daimî işçiler ile belediye şirketleri ve KİT çalışanlarının kurum kadrolarına alınması için gerekli kaynak bütçeden ayrılmış mıdır?” dedi.


İNTİBAK DÜZENLEMESİ BEKLENTİSİ
En düşük emekli maaşının asgari ücret olması, intibak düzenlemesinin yapılması gibi talepleri de gündeme getiren CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, aylık bağlama oranının artırılması ve ilaç katkı payının kaldırılması için harhangi bir çalışma yapılıp yapılmadığının açıklanmasını da istedi.


BAKAN NEBATİ, EYT’LİLERDEN  ÖZÜR DİLEMELİ
Bakan Nebate’ye “Çiftçilerin kullandığı mazotun vergilerinin kaldırılması düşünülmekte midir?” şeklinde bir soru daha yöneltti.

EYT’LİLERDEN ÖZÜR DİLEYİN

"EYT düzenlemesi Hazine'ye mi takıldı?" sorusuna dalga geçerek yanıt veren Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "EYT mi?" diye alaycı bir yaklaşım göstermesi TBMM de CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer gündeme getirdi. Gürer,  TBMM’de soru yanıt bölümünde Bakan Nebati’ye “EYT ile ilgili söylediğiniz sözler kalp kırmıştır, bu konuda EYT'lilerden bir özür dileyecek misiniz?” diye  sordu.
Bakan sorulara yanıt vermedi.


HAZİNE VE MALİYE BAKANI NUREDDİN NEBATİ - Teşekkür ediyorum Sayın Başkanım.
Bu arada gelen sorularla ilgili cevaplara zaten yarından sonra yani Cumhurbaşkanlığı bütçesinden sonra -inşallah üç gün birlikte olacağız- o süre zarfında sorulara cevap veririz.” Dedi.Bakan TBMM’de Kürsüye çıkışında da Ömer Fethi Gürer, “Sayın Bakan, EYT'liler çok alınmış, oradan başlayın” diye seslendi. HAZİNE VE MALİYE BAKANI NUREDDİN NEBATİ - Biz hem birbirimizin dilinden hem birbirimizin gönlünden hem de birbirimizin gözlerinden çok iyi anlaşıyoruz” ifadesini kullandı. EYT’liler için söylediği alaycı üslubuna ise değinmedi.

GÜRER: “EYT KONUSU DALGA GEÇİLECEK KONU DEĞİLDİR”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Emeklilikte yaşa takılanlar olarak tanımlanan işe giriş sonrası emeklilik şartları değiştilenler ile ilgili Bakan tavrının incitici olduğunu belirtti. Ö.Fethi Gürer, “ 20 yıldır AKP iktidarları çözüm üretmedi. EYT için “Türedi” diyen Cumhurbaşkanı seçim kaybetsem dahi bu bağlamda çözüm üretmeyeceklerini söyledi. Seçim yaklaşınca tavır değiştirip EYT çözeceğiz dediler. Bakan ve grup başkanvekilleri aralık ayında kanun teklifi TBMM’ye gelecek dediler.  Görünen o ki kanun teklifi de bu ay gelmeyecek. Bakan, Cumhurbaşkanı Danışmanıyken de ‘EYT için çalışıyoruz’demişti bir türlü çalışma bitmedi. EYT’linin sabrı taştı. EYT için son olarak soru yöneltilen Hazine ve Maliye Bakanı sorunu tiye alan yaklaşımı iktidarın samimiyetsizliğini gösterdi. Bakan TBMM’de sözlerinden dolayı belki özür diler diye düşünüp soru da yönelttik. Bakan EYT için tavrından vazgeçmemiş ki bir açıklama gereği duymadı. AKP iktidarı EYT‘liler ile oynamaktan vazgeçip ya kanunu bir an önce meclise getirsin ya da ne yapacaklarını açıklasın. Milyonların umutları ile oynamak ve son davranışları ile dalga geçmekten vazgeçsinler “ diye konuştu.

NİĞDE HAVAALANI İÇİN DE YANIT YOK
CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer,  Bakan Nebatiye Niğde temeli atılıp temel olarak kalan ve her seçim öncesi Niğde yapılacağı söylenen Niğde havaalanı sorunu da yanıtsız bıraktı. Gürer, “Yirmi yıldır her seçim öncesi söz verip yapmadığınız Niğde havaalanı için 2023 yılı bütçesinden bir kaynak ayrılmış mıdır?” dedi.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI