Bugun...


Generali, The Human Safety Net ile AÇEV’i desteklemeye devam ediyor
Tarih: 29-04-2023 20:06:11 Güncelleme: 29-04-2023 20:06:11 + -


Generali, tüm dünyada savunmasız koşullarda yaşayan insanların daha iyi yaşam şartlarına kavuşmasına yönelik çalışmalar yürüttüğü The Human Safety Net oluşumu çerçevesinde, çocukların eğitimleri, sağlıklı ve güvenli bir ortamda yetişmeleri, okuryazarlık oranlarının artırılması gibi hedeflerle projeler gerçekleştirmeye devam ediyor.

facebook-paylas
Tarih: 29-04-2023 20:06

Generali, The Human Safety Net ile AÇEV’i desteklemeye devam ediyor

Generali, tüm dünyada savunmasız koşullarda yaşayan insanların daha iyi yaşam şartlarına kavuşmasına yönelik çalışmalar yürüttüğü The Human Safety Net oluşumu çerçevesinde, çocukların eğitimleri, sağlıklı ve güvenli bir ortamda yetişmeleri, okuryazarlık oranlarının artırılması gibi hedeflerle projeler gerçekleştirmeye devam ediyor. Şirket, bu kapsamda Türkiye’de de Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) ile iş birliğini genişleterek sürdürüyor. Türkiye'de 0-6 yaş arası düşük sosyo-ekonomik düzeydeki her çocuğun mutlu, sağlıklı, destekli, öğrenen ve güvenli, iyileştirilmiş uzun vadeli sosyoekonomik ve refah sonuçları ile olmasını sağlamak amacıyla çalışmalara yürüten AÇEV’in farklı projelerine koşulsuz desteğini sürdüren Generali, bu yıl da “Anne Destek Programı” ve “Okuyan Bir Gelecek Programı”a destek sunacak.

Annelere çocuk eğitimi konusunda destek olunuyor

AÇEV’in farklı sosyoekonomik düzeylerdeki annelere, temel ve ileri düzey eğitim programları ile çocuklarının gelişimini destekleme konusunda eğitimler sunduğu “Anne Destek Programı”, 3-11 yaş arası çocuğu olan annelere çocuk yetiştirme ve gelişim konularında bilgi ve destek sağlıyor. Generali, The Human Safety Net aracılığıyla 2019 yılı Ağustos ayından bu yana projenin koşulsuz destekçisi olarak farkındalık ve kaynak geliştirme konularında çalışmalarına devam ediyor. Anne ve babaları ebeveynlik rolleri özelinde desteklemeyi, onları çocuk gelişimi konusunda bilinçlendirmeyi ve çocuklarıyla iletişimlerini güçlendirmeyi amaçlayan “Anne Destek Programı”, ailenin çocuk gelişimindeki rolü, çocukların bilişsel, fiziksel, duygusal ve sosyal gelişimi, tuvalet eğitimi, okul, aile ve toplum ilişkileri, üreme sağlığı, doğum kontrolü, meme kanseri ve cinsel yolla bulaşan hastalıklar gibi çok farklı konularda bilinçlendirme çalışmaları ve eğitimleri içeriyor.

Araştırmalar, programa katılan annelerin çocuklarıyla daha kaliteli zaman geçirdiklerini ve daha fazla özgüven sergilediklerini, olumlu çocuk yetiştirme tutum ve davranışları sergilediklerini ve çocukların eğitimine dahil olduklarını gösteriyor. “Anne Destek Programı”, 3-6 yaş arası çocuğu olan 1184 anneye ulaşıyor.

Çocukların dil ve okuma becerileri geliştiriliyor

Generali, uzun süredir The Human Safety Net aracılığıyla desteklediği ve 2016 yılından bu yana devam eden, farklı eğitim programları ile çocukların dil becerilerini geliştirmeyi, okuma sevgisi ve alışkanlığı kazandırmayı hedefleyen “Okuyan Bir Gelecek Programı” özelinde de AÇEV ile iş birliğini sürdürüyor. 4-7 yaş arası sosyo-ekonomik düzeyi düşük gruplara okuma sevgisi ve alışkanlığı kazandırmayı, dil becerilerini geliştirmeyi ve ebeveynleri erken okuryazarlığın önemi konusunda bilinçlendirmeyi amaçlayan program “Okuma Grupları”, “Küçük Çocuklar için Okuma Grupları” ve “Ebeveyn Destek Seminerleri” olarak üç kategoride sürdürülüyor. Generali, “Okuyan Bir Gelecek” kampanyası ile ihtiyaç sahibi hanelerde yaşayan çocuklara resimli hikaye kitapları, oyun önerileri ve öğrenmeyi destekleyici materyallerden oluşan eğitim setlerini gönderimine destekte bulunuyor. Ailelere yönelik Ebeveyn Destek Seminerleri’nin de düzenlendiği program çerçevesinde çocukların evlerine “Erken Okuryazarlık ve Zenginleştirme Setleri” gönderiliyor.

“Anne Destek Programı” İstanbul ve İzmir'de uygulanırken “Okuyan bir Gelecek Programı” bu şehirlerin yanı sıra Diyarbakır'da da yürütülüyor.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SEKTÖREL Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI