Bugun...


Vatandaşlara KADES Uygulamasının Tanıtımı Yapıldı
Tarih: 27-10-2023 20:15:11 Güncelleme: 27-10-2023 20:15:11 + -


Kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddet, taciz gibi kötü eylemleri engellemek adına Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen KADIN DESTEK UYGULAMASI (KADES) 2018 yılında hayata geçirildi.

facebook-paylas
Tarih: 27-10-2023 20:15

Vatandaşlara KADES Uygulamasının Tanıtımı Yapıldı

Antalya Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şöyle denildi:
"Kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddet, taciz gibi kötü eylemleri engellemek adına Emniyet Genel Müdürlüğümüz tarafından  geliştirilen KADIN DESTEK UYGULAMASI  (KADES) 2018 yılında hayata geçirildi.

Kadın ve çocukların fiziksel, psikolojik ve cinsel şiddete karşı korunmasını amaçlayan KADES uygulaması; akıllı telefon kullanıcısı kadınların, IOS ve Android marketlerinden indirebileceği  ve T.C. Kimlik Numarasını girerek, sonrasında gelen onay koduyla aktif hale getirebileceği bir uygulamadır. Şiddet mağduru kadınların cihaz konum bilgileri açık halde iken uygulama butonuna tek bir dokunuşla en hızlı şekilde 112 acil çağrı merkezine ulaşmaları sağlanmakta ve sonrasında olay yerine en yakın ekip sevk edilerek olaya müdahale edilmekte, şüphelinin yakalanması ile mağdura yönelik gerekli güvenlik tedbirleri sağlanmaktadır. 
Manavgat Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği görevlilerimizce, KADES Uygulamasının tanıtımını yapmak ve nasıl kullanmaları gerektiği hakkında bilgi verilerek broşür dağıtımı yapılmıştır.

Ayrıca görevlilerimizce “İletişim Yoluyla Dolandırıcılık” olayları ile ilgili “Polis, Asker ve Savcılık gibi makamların kendilerini arayarak para talep etmeyeceklerini,bu tür kısa mesaj ve aramalara karşı dikkatli olunması gerektiği” hatırlatılarak bilgilendirme yapılmıştır.

Şiddete maruz kalmış veya kalabilme ihtimali olan kadınlarımızın en kısa sürede yanında olabilmek için KADES (Kadın Acil Destek ) Uygumasını telefonlarında mutlaka bulundurmalarını bir kez daha hatırlatıyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."
 

ANTALYA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ASAYİS/EMNİYET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI