Bugun...


Gürer: “1 milyona yakın sürücü ehliyet affı bekliyor”
Tarih: 19-11-2021 19:20:40 Güncelleme: 19-11-2021 19:20:40 + -


CHP Milletvekili Gürer, ehliyet affı konusunu TBMM gündemine getirdi

facebook-paylas
Tarih: 19-11-2021 19:20

Gürer: “1 milyona yakın sürücü ehliyet affı bekliyor”

Gürer: “Cana kastetmeyen sürücülerin ehliyetleri bir defaya mahsus iade edilmeli”
 
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, bir defaya mahsus ehliyet affı getirilmesi teklifini yineledi.
1 milyona yakın kişinin çeşitli nedenlerle sürücü belgelerine el konulduğunu belirten Gürer, “İnsan canına kastetmemiş olanların ehliyetleri bir defaya mahsus iade edilmelidir” dedi.

 
GÜRER, EHLİYET AFFI KONUSUNU YENİDEN GÜNDEME GETİRDİ
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, daha öce Kanun Teklifi olarak, TBMM Başkanlığına sunduğu ehliyet affı konusunu, bu kez Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada yeniden dile getirdi.


1 MİLYON SÜRÜCÜ AF BEKLİYOR
Ülkemizde 1 milyona yakın kişinin bir nedenle ehliyetine el konulduğuna dikkat çeken CHP Milletvekili Gürer, “İnsan canına kastetmiş olanların dışında ihlal nedeniyle ehliyetine el konanlara bir kereye mahsus af çıkarılmalıdır; bu nedenle kanun teklifi de verdim” dedi.


KANUN TEKLİFİ KOMİSYONDA BEKLİYOR
Özellikle ülkemizdeki ekonomik kriz ve pandemi sürecinde şoför olarak çalışan esnaflardan ihlal nedeniyle ehliyeti alınanların ciddi olarak mağdur durumda olduğunu belirten Gürer, “Bu anlamda maddi cezalar zaten ödenmiş ve kesilmiştir. Ehliyetlerin insan canına kastetmeyenlere iade edilmesi ve bu anlamda bir çalışma yapılması ihtiyaçtır. Ehliyet affı kanun teklifim Mecliste komisyondadır. Değerlendirilerek bir an önce gündeme alınmasını, ehliyet affı bekleyenlerin mağduriyetinin giderilmesini talep ediyorum” diye konuştu.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI