Bugun...


"Mevsiminde yiyin" diyenlere en güzel cevap
Tarih: 04-06-2021 13:34:34 Güncelleme: 04-06-2021 13:34:34 + -


OKTAY, " SEBZELERİMİZ SAĞLIK AÇISINDAN GÜVENLİDİR, ZİRAİ İLAÇ BAKIMINDAN. BU KUŞLAR DA BURADA YAŞAYABİLİYOR. ZATEN ARILAR DA ÇALIŞIYOR. SEBZELERİMİZİ GÜVENLE YİYEBİLİRSİNİZ. ZEHİR DİYE BİR ŞEY YOK"

facebook-paylas
Tarih: 04-06-2021 13:34


Kumluca'da, yavrulama dönemine giren kuşlar, serada yuva yaptı. İlçeye bağlı Sarıcasu Mahallesi'nde çiftçilik yapan üretici İrfan Oktay, serasına gelen küçük misafirlerinin zarar görmemesi için, sera içindeki fiziksel çalışmalarında daha dikkatli hareket ettiğini söyledi.

 

 

Örtü altı sebze üretiminin merkezlerinden Kumluca'da, yavrulama dönemine giren kuşlar, seralara girerek yuva yapıyor. Seralarda yaptıkları yuvalarda, kuluçkaya yatan kuşlar, 21 gün sonra civciv çıkarıyor. Yavruları uçma yeteneği kazanıncaya kadar seralarda kalan yavruları ve anneleri, daha sonra seralardan ayrılıyor. Kuşların yuva yaptığını gören sera sahipleri de, yumurtaların bozulmaması ve yavruların zarar görmemesi için daha dikkatli hareket ediyor. Seralara su verilirken, yuvaların bulunduğu bölümlerin ıslanmamasına dikkat ediliyor.

 

 

Serasının içine kuşlar tarafından yuva yapıldığını gördükten sonra, daha dikkatli çalıştığını söyleyen İrfan Oktay (57), "Kuşların yuva yaptığını, 15 gün önce gördük. Hemen koruma altına aldım. Yavrular üşümesin veya yumurtalar bozulmasın diye sebzelerin suyunu az verdim. Çünkü bunlar artık bir canlıydı. Seraların içi, dışarıdan daha güvenli olduğu için yılandan, yırtıcı kuşlardan korunmak için buraya yuva yapıyorlar. Her sene yuva yapıyorlar. Geçen yıl 3 tane yavru vardı. Bu yıl 6 tane misafirimiz oldu. Artı bir de şöyle diyebiliriz; Sebzelerimiz sağlık bakımından, her açıdan güvenlidir. Bu kuşlar da burada yaşayabiliyor. Zaten arılar da çalışıyor. Sebzelerimizi güvenle yiyebilirsiniz. Zehir diye bir şey yok" dedi.
Mehmet ALPTEKİN / KUMLUCA

 






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KUMLUCA Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI