Bugun...


Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı yapıldı
Tarih: 04-06-2021 13:15:27 Güncelleme: 04-06-2021 13:15:27 + -


Kumluca Belediyesi Haziran ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu başkanlığında gerçekleştirildi.

facebook-paylas
Tarih: 04-06-2021 13:15

Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı yapıldı

Kumluca Belediyesi Haziran ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu başkanlığında gerçekleştirildi.

 

25 MİLYON KİŞİ İZLEDİ
Toplantının açılış konuşmasını yapan Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, 22 – 23 Mayıs tarihlerinde yapılan Kumluca Yağlı Pehlivan Güreşleri hakkında bilgi verdi. Başkan Köleoğlu; “Edindiğimiz istatistikler doğrultusunda, güreşlerimizi ilk anda 10 Milyon kişi izledi. 2 gün süren güreşlerimiz devam ettikçe izlenme oranları arttı. Güreşlerimizi yaklaşık 25 Milyon kişi izledi” dedi.

 

805 BİN TL PARA TOPLANDI
Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, Türkiye’nin 4 büyük güreşinden birisi olan Kumluca Yağlı Güreşlerinde tertip komitesi olarak hayırsever iş adamlarından 725 bin 450 TL bağış toplandığını belirtti. Başkan Köleoğlu, ayrıca Kırkpınar güreş ağası Seyfettin Selim tarafından 80 bin TL bağış yapıldığını, Toplamda 805 bin 450 TL komite tarafından bütçe oluşturulduğunu, ayrıca Güreş Yapan Kentler Birliği ile Kumluca Belediyesi arasında yapılan protokol sonucu 100 Bin TL Kumluca Belediyesine yardım geldiğini, toplamda ise güreşlerde komite tarafından 805 bin 450 TL harcama yapıldığını, güreş ağası Niyazi Çiftçi 245 bin 000 TL lik ödemeyi 2022 yılı nisan ayında Kumluca Güreşleri öncesinde ödemeyi taahhüt ettiğini söyledi.

 

 

GÜREŞLER OLABİLECEĞİNİN EN İYİSİ OLDU
Meclis toplantısının açılışında gündem dışı söz alan AK Parti Kumluca belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Halil Karataş; “Kumluca güreşlerinin bir evveliyatı var. Bu Güreşleri başlatan Hüsamettin Çetinkaya’ya ve Yusuf Göven’e teşekkür ederim. Seyircisiz Güreşlerimiz Pandemi şartlarında de olabileceğinin en iyisi oldu. Emeği geçen herkese partimiz adına teşekkür ederiz”dedi.

Sözlerine sorularla devam eden Halil Karataş, ilçemizde Sivrisinek olurdu. Ama hiç bu kadar olduğunu hatırlamıyorum. İkincisi Beykonak mesire alanı Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Kumluca Belediyesine devredildi.  Parkın akıbeti ne olacak ışıklar yanmıyor.  Kötü durumda ne yapmayı düşünüyorsunuz. Üçüncüsü de Eski Cami Mahallesinden başlayıp, Temel Eğitim Mahallesine kadar ulaşan bir yol var. Bu yol kötü durumda. Sizde biliyorsunuzdur. Halkın talebi üzerine bilgi vermek için söylüyorum. Bu yol da ıslah ve kaldırım çalışması yapacak mısınız” dedi.



SİVRİSİNEK SORUNUNU BÜYÜKŞEHİR İLE GÖRÜŞÜYORUZ
AK Parti Grup Sözcüsü Halil Karataş’ın sorularına cevap veren Başkan Köleoğlu; “Sivrisinek ile ilgili Büyükşehir ile görüşüyoruz, bir sunum yapılacak. Bazı bölgeler de sıkıntı var. Bir haftadır Büyükşehir çalışma yapıyor. Raporlarına bakacağız” dedi.

 

BEYKONAK VE KUMULPARKI YENİDEN DÜZENLEYECEĞİZ
Kumul Parkın durumu hakkında da bilgi veren Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu; “Beykonak mesire alanına bir açık fuar alanı gibi projemiz var. Kumluca’mızın açık Fuar alanı olacak. Kumul park’la beraber bir düzenleme yaparak çok güzel bir yer haline getireceğiz” dedi.

 

BETON SANTRALI KURUYORUZ
Halil Karataş’ın Eski Camideki yol çalışması ile ilgili sorularını da cevaplayan Başkan Köleoğlu; “Eski Cami bölgesinde mahallelerimizde kaldırım eksikliği var. Bununla ilgili Beton Santrali ihale aşaması tamamlandı. Sözleşmeler tamamlandıktan sonra parke, büz gibi malzemeleri üreterek, 41 mahallemizin kaldırım, parke, büz gibi tüm eksiklerini tamamlayacağız” dedi.

Gündem dışı soruların cevaplanmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

Gündemin ilk maddesi olan Beykonak Mahallesi 227 ada 4 parselde 2604 m2 bulunan arsa niteliğindeki taşınmazın satışı, plan ve bütçe komisyon raporunda satışın olumsuz ve belediye hizmetlerinde kullanılması yönünde bir rapor verildi. Gündem maddesi komisyondan geldiği gibi oy çokluğu ile kabul edildi.

 

 

NARENCİYE CAMİİ İLK TERAVİYE YETİŞECEK
Narenciye Mahallesi Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneğine verilen yetkinin iptali konulu Plan ve Bütçe Komisyon raporuna göre; Caminin belediye tarafından ivedilikle bitirilmesi için derneğe verilen yetkinin iptali komisyon üyeleri tarafından oy çokluğu ile uygun görüldü.  Komisyon raporu Ak Parti ve MHP meclis üyelerinin hayır oylarına karşın oy çokluğuyla kabul edildi.

Narenciye Mahallesi Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneğinin yetkisinin iptalini konu alan maddenin  oylanmasının ardından söz alan Halil Karataş; “Siz göreve geldiğinizde bu dernekle bir toplantı yaptınız mı? Belediye öncülüğünde Narenciye Camii’nin yapımında, dernekte bir sürü kişinin emeği var, hayırseverlerin katkısı var. Bu saatten sonra bu işe siyaset karıştırmayalım. Kumluca’da yapılan birçok eserde hayırseverlerin katkısı var. 4’te 3’nün hayırseverlerin yaptığı bu caminin sanırım düşünceniz belediye bitirdi algısı oluşturmak. Dernekle bitirilse daha güzel olmaz mı? Dernek yönetimine siz bunu bitiremediniz, ben bitireceğim demek istiyorsunuz” dedi.
 


TÜRKİYE’NİN EN KAPSAMLI MÜFETTİŞ DENETİMİNDEN GEÇTİK
Halil Karataş’ın sözlerine karşın konuşan Başkan Köleoğlu; “2020 yılının Şubat ayında belki de Türkiye’nin en büyük incelemesinden geçtik. 1,5 yıl süren müfettiş incelemesi ve raporlar çıkarıldı. Baştan aşağıya incelendi. Cami arsasının Kumluca Belediyesine ait olduğu için devir hakkı tam dört dörtlük olmadığı müfettiş raporlarına göre kanıtlanmıştır. Birçok kez dernekle görüştük. Projeyi düşünenden, temel atılmasından, bugüne kadar emek veren herkese binlerce kez minnetimi ve şükranlarımı sunuyorum. Göreve geldiğimizde önümüzde böyle bir sorun vardı. Verilen yetkiyi iptal ediyoruz. Belediyemizin tamamlaması için bunu yapmak zorundaydık. Ramazan ayının ilk namazında kılınacak şekilde bitireceğime söz veriyorum” dedi.

Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun, belediyenin norm kadrosunda dolu-boş 38 kadronun derece değişikliği görüşü Ak Parti ve MHP meclis üyelerinin çekimser oylarına karşın oy çokluğu ile kabul edildi.

Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun, Belediye Sarnıçtepe Ltd.Şti.‘nin sermaye artırımı talebinin tekrar detaylı bir şekilde incelemesi noktasında iadesi kararı oy birliği ile kabul edildi.

Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun, otopark yönetmeliği komisyondan geldiği şekliyle komisyonlara havale edilmesi oy birliği ile kabul edildi.

 

MAVİKENT’E PTT ŞUBESİ
Ek gündem maddesi Mavikent ve Beykonak mahallelerinde PTT şubesi bulunmadığı, İhtiyaca yönelik Mavikent Mahallesi Muhtarlık binası altında Belediye mülkünün belediye bünyesinde PTT’ye tahsis edilmesi konusunda Komisyon raporu, komisyondan geldiği şekliyle oy birliği ile kabul edildi.
Mehmet ALPTEKİN / KUMLUCA






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KUMLUCA Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI